© facebook @ high on life

Wéér avontuurlijke YouTubers gestorven: drie vloggers van 'High On Life' vallen 30 meter van waterval

6 juli 2018

Reddingswerkers hebben de lichamen van drie mensen gevonden, die omkwamen toen ze in de watervallen van Shannon Falls vielen nabij het Canadese bergstadje Squamish. Het gaat om de vloggers Ryker Gamble, Alexey Lyakh en Megan Scraper van het YouTube-kanaal 'High On Life'. Ze waren wereldwijd bekend voor hun avontuurlijke filmpjes.

Het YouTube-kanaal 'High On Life' draait om pure energie en we zien er avontuurlijke filmpjes op, waarin de vloggers weleens een risico durven nemen. Maar afgelopen dinsdag liep het mis bij drie van hen. Ryker Gamble, Alexey Lyakh en zijn vriendin Megan Scraper zijn van een waterval van dertig meter gevallen in Canada en ze zijn gestorven.

Het lijkt erop dat Scraper uitgegleden is en dat de twee anderen hem wilden redden en door de stroming werden meegesleurd. Volgens Radio Canada en Global News Canada zijn ze dertig meter lager in het water terechtgekomen. Hun lichamen werden dinsdag teruggevonden door de reddingswerkers.

Kwamen eerder al in problemen

Het moto van 'High On Life' was altijd om kijkers te inspireren om “alle kansen te grijpen in hun leven met veel energie en een positieve attitude”. Zo staat dat ook op hun Facebookpagina. Ze hebben in totaal meer dan 50 miljoen views met avontuurlijke video’s op alle uithoeken van de planeet.

In 2016 werden Gamble, Lyakh en Justis Price Brown, een ander lid van de groep, de toegang tot de Verenigde Staten ontzegd omdat ze in een beschermde warmwaterbron gaan duiken waren in het Nationaal Park van Yellowstone. Ze moesten hoge boetes betalen en kregen een week cel.

Het is lang niet de eerste keer dat befaamde YouTubers omkomen terwijl ze spectaculaire content proberen te maken. Al heel wat Russische en Chinese rooftoppers, die gevaarlijke stunts uitvoeren op torenhoge gebouwen, zijn al gevallen en een tragische dood gestorven. Het meest recente geval was een Chinese stuntman, die van een hoog gebouw viel, tijdens een stunt. Met de opbrengsten wou hij de kosten van de behandeling van zijn zieke moeder betalen.

Lees meer

Dit al gelezen?