Netflix denkt aan duurdere abonnementsformule waarbij je met minder mensen kan delen

5 juli 2018

Bij Netflix zouden ze van plan zijn om in Europa een nieuw Ultra-abonnement uit te testen. Dat zou met 16,99 euro nog duurder zijn dan het duurste Premium-abonnement van 13,99 euro. Het is niet duidelijk of Ultra Premium zou vervangen. Maar ondanks de hogere prijs lijkt het nieuwe abonnement over niets nieuws te beschikken.

De Italiaans techwebsite TuttoAndroid berichtte voor het eerst over het nieuwe Ultra-abonnement. Op een pagina van Netflix kunnen we zien dat dat Ultra-abonnement 16,99 euro per maand zal kosten en dat je er in feite hetzelfde voor krijgt als voor het Premium-abonnement van 13,99 euro.

De mogelijkheden worden zelfs ingeperkt. Zo heb je met Premium nog de mogelijkheid om op vier schermen tegelijkertijd naar Netflix te kijken. Bij de eventuele invoering van Ultra wordt dat verlaagd naar twee schermen. Tegenwoordig kan je bij het Standaard-abonnement van 10,99 euro nog twee schermen gebruiken. Wanneer het Ultra-abonnement uitkomt, zou het bij het Standaard-abonnement verlaagd worden naar één scherm.

Hdr enkel via Ultra

Toch zijn in de verschillende Europese landen verschillen in de features die bij de nieuwe situatie van vier abonnementsvormen zouden worden aangeboden. Dat meldt de techwebsite Cordcutting. Op een screenshot is te zien dat het nieuwe Ultra-abonnement als enige Netflix-abonnement nog hdr-kwaliteit zal aanbieden. Volgens Cordcutting zal het Premium-abonnement blijven bestaan, maar met een capaciteit van twee schermen in plaats van vier.

Wel zou het Premium-abonnement nog series in 4k-resolutie aanbieden. Momenteel kunnen Premium-abonnees nog zowel in 4k- als hdr-kwaliteit kijken.

Officieel nog niets geweten

Netflix heeft aan de Amerikaanse techwebsite CNET bevestigd dat ze nieuwe dingen aan het testen zijn. Ze spreken van “verschillende prijspunten en features die getest worden om beter te begrijpen hoe consumenten Netflix waarderen”. Of en wanneer het Ultra-abonnement er komt is officieel nog niet geweten, ook niet welke veranderingen het met zich mee zal brengen voor de andere abonnementsvormen.

Lees meer

Dit al gelezen?