© istock

Sociaal experiment: hoeveel mensen geven hun zitje af in de metro aan een zwangere vrouw?

4 juli 2018

Voor een sociaal experiment in Londen, deed een vrouw alsof ze zwanger was. Hiermee wou ze controleren wie ging opstaan om haar te laten zitten. Het resultaat had niemand verwacht, want heel weinig mensen boden hun zitje aan. 

Blogger Anna Whitehouse droeg een valse buik om te zien welke passagiers hun stoel zouden opgeven voor haar. De vrouw leek zwanger, maar toch heeft de helft van de aanwezigen in het metrotuig geen zitje aangeboden. Slechts vier op de tien passagiers stonden recht zodat zij kon zitten.

Niet zwak, wel kwetsbaar

Whitehouse die ook ambassadeur is voor de # ExpectingChange-campagne, was erg verontwaardigd. Ze is eerder al twee keer zwanger geweest dus weet ze perfect hoe het is om een kindje te dragen in de buik. De vrouw vindt zwangerschap geen zwakte, maar wel een kwetsbaarheid. "Ik voelde dit vooral tijdens mijn eerste trimester", legt ze uit in de Independent. "Drukke, warme en krappe woon-werkomstandigheden kunnen ongelooflijk zwaar zijn, zowel fysiek als mentaal." Ze merkt uit eigen ervaring dat mensen druk bezig zijn met hun gsm en niet bewust zijn van hun omgeving. "Ze bieden hun stoel niet aan, behalve als erom wordt gevraagd."

Bekijk hieronder het sociaal experiment:

Lees meer

Dit al gelezen?