© iStock

Netflix verwijdert binnenkort deze functie

3 juli 2018

Netflix verandert constant en heeft daarom beslist om de optie om reviews te schrijven over series te verwijderen. Nadat de streamingdienst eerder al het systeem met sterren geven verwijderde, zullen nu dus ook de geschreven reviews verdwijnen. De functie werd naar verluidt te weinig gebruikt.

We hebben slecht nieuws voor wie al eens graag z'n mening deelt over series op Netflix. De streamingdienst zal namelijk vanaf 30 juli de review-functie verwijderen. Vanaf dan zal het dus niet meer mogelijk zijn om geschreven reviews te posten.

Reviews

Aanvankelijk werkte Netflix met een sterrensysteem om series en films te beoordelen, maar begin 2017 werd die functie van de streamingdienst verwijderd.

In de plaats van de sterrenrating kwamen de duimpjes. Beslissen wat je een goede of een slechte reeks vond, werd zo een pak eenvoudiger. Maar je was natuurlijk ook wel beperkt tot 'goed' en 'slecht'. Om je beslissing wat meer te nuanceren, kon je daarom een review schrijven over de serie in kwestie. (Hier vind je onze top van alle afleveringen van Black Mirror.) Maar die functie gaat nu dus verdwijnen.

"Te weinig gebruikt"

De reviews kan je voorlopig vinden wanneer je meer informatie opvraagt over een serie, maar binnenkort zal die dus ook niet meer beschikbaar zijn.

Netflix heeft naar iedereen die het afgelopen jaar een review heeft geschreven een mail gestuurd. In die mail stond te lezen dat de functie verwijderd zal worden van de website. Volgens Netflix werd die mogelijkheid te weinig gebruikt, terwijl het voor de streamingdienst zelf wel veel moeite vraagt. De reviews die gepost worden, moeten namelijk gemodereerd worden.

Vanaf 30 juli verdwijnen de reviews op Netflix. Wie z'n mening over een bepaalde reeks dus nog kwijt wil, zal snel moeten zijn.

Wij hebben alvast wel al onze mening gegeven: hier vind je onze 50 beste series op Netflix.

Lees meer

Dit al gelezen?