© epa

Het winnende doelpunt van Nacer Chadli is nog leuker met muziek uit 'Titanic'

3 juli 2018

De Rode Duivels zorgden gisteren voor een historische comeback tegen Japan door een 0-2 achterstand om te buigen tot 3-2 winst. En omdat dat voor sommigen nog niet heroïsch genoeg was, besloten ze de bevrijdende 3-2 van Nacer Chadli te voorzien van muziek … uit de film ‘Titanic’.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Na de 9 op 9 sprak heel voetbalminnend België alleen maar over Brazilië, de (toen nog vermoedelijke) tegenstander van de Rode Duivels in de kwartfinales. Japan leek een hapklare brok onderweg die nooit een probleem mocht zijn.

Daar beslisten de Japanners echter anders over en kort na de rust stond er plots 0-2 op het scorebord. Het zag er dus zeker niet goed uit voor de Belgen want het was van 1970 geleden dat een dubbele achterstand in de knock-outfase van een wereldkampioenschap omgebogen werd naar winst.

Fellaini en Chadli als redders van het vaderland

Maar België toonde zijn mentale weerbaarheid en bondscoach Roberto Martinez zijn vindingrijkheid. Marouane Fellaini en Nacer Chadli mochten opdraven en werden de redders van het vaderland.

Vooral de 3-2 van die laatste in de 94ste minuut zal niet snel vergeten worden. De perfect uitgevoerde counter begon bij Thibaut Courtois en ging via Kevin De Bruyne naar Thomas Meunier. Die bracht de bal voor doel waar Romelu Lukaku de bal slim liet voor de vrijstaande Nacer Chadli. Die trapte eenvoudig binnen en bezorgde de Rode Duivels toch nog de zege. Klinkt als een filmscenario? Met filmmuziek wordt het nog beter! "There's nothing I fear ..."

De 3-2 van Chadli is nog beter met Titanic-muziek ... (zet je geluid luid!)

... al blijft het ook zo prachtig om te zien!

Chadli toonde na de wedstrijd zijn blijdschap op Twitter

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Lees meer

Dit al gelezen?