© epa

Dit is wat de internationale pers te zeggen had over die bloedstollende laatste twintig minuten #BELJAP

3 juli 2018

De ontlading van het jaar: dat de Rode Duivels zich van een 0-2 achterstand nog terug wisten te vechten naar een 3-2, hebben ze in het buitenland ook gezien. De ontlading bij ons was groot maar de voetbalcommentatoren elders zagen vooral nog twintig minuten onwaarschijnlijk, sensationeel en mooi voetbal! 

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Kon het nog spannender? Toen Nacer Chadli de 3-2 binnen legde, vond er in België zowat een miniaardbeving plaats. Maar ook in het buitenland houden sportcommentatoren de Belgen nauwlettend in de gaten. Dat dit een goede zaak was voor het voetbal, daar schijnt iedereen het alvast mee eens te zijn. Vrijdag spelen de Belgen tegen Brazilië in de kwartfinales.

"Goed voor het voetbal"

Dat Gary Lineker vooral met het Engelse elftal in z'n hoofd zit, kan je de man niet vermijden. Maar de Brit had ook lovende woorden over voor #BELJAP. Hij merkte alvast op dat het sinds 1970 geleden was dat een ploeg nog van een 0-2 achterstand kon terugkomen op een WK. Lineker prees ook het voetbal van de Belgen en de Japanners. Geen VAR, vechten voor elke bal en geen Oscarwinnende prestaties over fouten, "da's goed voor de sport", klonk het bij Lineker.

Bij de Brazilianen begint het te dagen dat de Belgen geen opgevers zijn. Ondanks de eerste slappe zestig minuten "kunnen de Belgen een gevaarlijke tegenstander zijn als ze fouten moeten rechtzetten", kopt de Braziliaanse krant O Globo.

Een mirakel

Het Franse L'Equipe, met zelf niets meer te verliezen, was zo mogelijk nog harder onder de indruk dan de Belgen zelf. "Als een mirakel", zette de sportkrant op de kop. Het mirakel van de Rostov Arena had ook een naam: Nacer Chadli die na een "geschifte match". Toch prikt L'Equipe ook Romelu Lukaku als speler van de match, na de intelligente keuze om de bal van Meunier naar Chadli te laten gaan.

Ook volgens France Football was België-Japan een "gekke match", zij roepen Roberto Martinez uit tot winnaar van de match. Hij koos er op de 65ste minuut voor om Carrasco, aan een zwakke match bezig en Mertens eruit te halen voor Chadli en Fellaini. Vier minuten later zag de match er alweer helemaal anders uit.

© France Football

De Britten: "Absolute chaos"

De Britten proberen vandaag nog de kwartfinale te bereiken door Colombia aan de kant te zetten, maar zij raakten niet wijs uit de wissels van Martinez. Dat uitgerekend Chadli en Fellaini, geen onbekenden in de Premier League, de gelijkmaker en winnende goal scoorden, blijkt een absoluut mysterie. "Fellaini en Chadli als game-changers? Dit WK is absolute chaos", zeggen ze bij The Guardian met ongeloof.

"Fellaini was bij Manchester United een beetje de ongewilde huisgast die ze hadden kunnen buitenzetten, maar tot ieders ongeloof gaven ze hem een eigen kamer", klonk het over Marouane Fellaini. Dat Chadli bij West Bromwich Albion het grootste stuk van het seizoen geblesseerd op de bank had gezeten, deed nog meer vragen rijzen over diens selectie bij de Rode Duivels. "Maar met deze comeback hebben ze zichzelf bewezen."

De beste match van het WK? Alleszins wel de spannendste!

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Lees meer

Dit al gelezen?