Gaat Mexico straks voor een nieuwe verrassing zorgen op WK voetbal in Rusland?

2 juli 2018

Laten we ervan uitgaan dat de Rode Duivels vanavond winnen tegen Japan. Moeten we daarna tegen Brazilië of Mexico? Alles lijkt in het nadeel van de Mexicanen te zijn, maar ... er zijn al wel meer verrassingen gebeurd dit WK in Rusland.

Mexico kan ook beter niet kijken naar de vier eerdere confrontaties met Brazilië op een WK, want drie keer werd verloren en vier jaar geleden in Fortaleza werd het 0-0. De Brazilianen scoorden in die duels liefst elf keer, terwijl Mexico geen enkele keer een goal kon maken.

En dan is er de fameuze vloek van de achtste finale voor de Mexicanen: de afgelopen zes WK's overleefde Mexico ook de groepfase en daarna ging het altijd mis. Bulgarije (1994), Duitsland (1998), Verenigde Staten (2002), Argentinië (2006 en 2010) en Nederland (2014) waren in de achtste finale te sterk.

Tegen Brazilië wil Mexico graag een einde maken aan die bizarre reeks. Mexico begon met zeges op Duitsland en Zuid-Korea, maar de harde nederlaag tegen Zweden (3-0) zal het zelfvertrouwen van de Noord-Amerikanen geen goed hebben gedaan.

Coutinho of Neymar?

Bij de bookmakers is Brazilië nog altijd favoriet voor de wereldbeker, maar echt swingen deed de Seleçao nog niet in de groepsfase. Op papier is Neymar de grootste ster in het team van bondscoach Tite, maar Philippe Coutinho is tot dusver de Braziliaanse smaakmaker dit WK. De aanvaller van FC Barcelona scoorde al twee keer en gaf ook nog een assist.

Mexico speelt tegen Brazilië om 16 uur in de Samara Arena in Samara.

Lees meer

Dit al gelezen?