© Screenshot/Shape of You

(Niet) naar Ed Sheeran op Werchter vanavond? Hier zijn toch al z'n vijf beste nummers, volgens de experts

1 juli 2018

Ga jij naar Ed Sheeran kijken vanavond? Dan wil je misschien al wat opwarmen. En voor wie net naast tickets greep of helaas al totaal andere, niet te verzetten plannen had vanavond, is het toch een beetje een troostprijs: dit zijn, volgens Billboard, de beste vijf nummers van Ed Sheeran. 

Galway Girl, Perfect of toch maar een gouwe ouwe, Lego House? Wat jouw favoriete nummer van Ed Sheeran is, dat weet je al, maar is dat ook één van de populairste? Wij hebben het bij de experts gecheckt, Billboard, zij zijn dé maatstaf voor internationaal platensucces. Hoe meer platen verkocht, hoe hoger je scoort, geen betere manier om te zien hoeveel mensen het met je eens zijn. Dit zijn, volgens Billboard, Ed Sheerans vijf beste platen. Speelt hij ze allemaal op Werchter? Hopelijk wel!

Meer weten over Ed Sheran? Check hier de 43 dingen die wij jou nog over de Brit willen vertellen!

5. Don't

Op 14 november 2014 bereikte Don't de 9de positie in de Billboard top 100. Dat lijkt geen toppositie voor de rasartiest die wij zien, maar de plaat bleef er wel 36 weken hangen. Dit is trouwens het nummer waarvan Ed zelf zou bekend hebben dat het over zijn break-up met Ellie Goulding zou gaan.

4. Castle on the Hill

Ha! Nostalgie werkt niet alleen voor ons, ook Ed Sheeran heeft er blijkbaar zijn profijt mee gedaan. Castle On The Hill gaat over Eds jeugdjaren in Suffolk, iets waar we niet allemaal mee kunnen meeleven. Maar opgroeien in een klein stadje, da's blijkbaar wel herkenbaar en de single, die samen met Shape of You gelanceerd werd, bereikte de zesde plaats in de Billboard top 100.

3. Thinking Out Loud

Als je iemand echt graag ziet, dan voel je dat tot in je botten, dan wil je 't uitschreeuwen en vooral ... dan mag je nog dement worden voor je je liefde vergeet. We waren het daar met z'n allen mee eens en Thinking Out Loud stoomde door tot op de tweede plaats in de Billboard top 100. Het nummer bleef er ook 58 weken, meer dan een jaar dus, plakken.

2. Perfect

Moeten we Perfect echt uitleggen? Ed Sheerans trouwklassieker-in-de-maak Perfect parkeerde zich eind december 2017 op de eerste plaats in de Billboard top 100 en bleef daar zes weken staan. Pas na 43 weken in de lijst, zakte hij eruit. Een jaar en een half later horen we de oorwurm nog steeds op elk trouwfeest, elk romantisch moment en waarschijnlijk als mentale achtergrondmuziek bij ons eigen huwelijksaanzoek.

1. Shape of You

Eind januari schoot Shape of You naar de top van de Billboard top 100 en sindsdien is het nummer eigenlijk nooit meer uit ons hoofd geweest. Hij bleef maar liefst 13 weken op de eerste plaats staan, hing 59 weken rond in de lijst en veroverde de eerste plaats in ons hart. We push and pull like a magnet do, Ed. Alsof ie het helemaal speciaal voor ons zingt en niet voor z'n verloofde Cherry Seaborn.
Alles van Ed Sheeran nog eens beluisteren? Dat kan!

Lees meer

Dit al gelezen?