© Twitter: eugeneboisvert

Onbewaakte tas creëert chaos op een luchthaven. Uiteindelijk was het maar een dwergkonijntje

30 juni 2018

In Australië kreeg de federale explosievenopruimingsdienst een oproep omdat er onbewaakte bagage werd gevonden op de luchthaven. Eens het team aankwam, troffen ze iets wat ze totaal niet hadden verwacht: een dwergkonijntje.

De Australische federale explosievenopruimingsdienst werd opgeroepen nadat er wat paniek ontstond in de vrouwentoiletten van de Adelaide Airport in Zuid-Australië. In de sanitaire kamer werd onbewaakte bagage getroffen en dat veroorzaakte een veiligheidsrisico. Blijkbaar was de angst voor niets en was de inhoud van de tas zachter en snoeziger dan verwacht.

In de onbemande tas werd een jong, mannelijk, roodharig dwergkonijn gevonden zonder identificatie. Het konijn werd dan maar 'Boeing' genoemd. Maar waarom zou je zoiets snoezig achterlaten in een damesbadkamer? Het team verwachtte ook niet dat ze een konijn zouden zien toen ze de beveiligingsoproep kregen, maar het beestje was net zo geschrokken als de officieren.

Dit is Boeing nadat hij werd gevonden:

Gelukkig werd het konijntje in veiligheid gebracht en toevertrouwd aan de reddingsofficieren van de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals Australia (RSPCA).

Laat het een les zijn: laat je konijn nooit achter op het toilet van een luchthaven!

Lees meer

Dit al gelezen?