Netflix levert deze week nieuwe seizoenen van GLOW en Nailed It, maar er viel nog veel meer te beleven

30 juni 2018

Het wordt bakken en braden de volgende dagen, maar het grote voordeel van Netflix is dat je ook naar je favoriete shows kan kijken vanonder een boom in je tuin of in een park in de buurt. Deze week zijn onder andere nieuwe seizoenen van GLOW en Nailed It toegevoegd, maar kan je ook in een virtuele gamewereld stappen (Kiss Me First) of de weg naar herstel van vier drugsverslaafden volgen (Recovery Boys).

Series

Bij de series is er het meest te beleven deze week. Zo hoeven we niet langer te wachten op de terugkeer van Alison Brie in GLOW, want het tweede seizoen van de reeks over vrouwelijke worstelaars is nu beschikbaar gesteld. Seizoen 1 verscheen op 23 juni van vorig jaar en was een grote verrassingshit en een vervolg kon dan ook niet lang achterwege blijven.

De opleiding van de dames is in het tweede seizoen verleden tijd waardoor er in het tweede seizoen nog meer plaats zal zijn voor het eigenlijke worstelen en het gebeuren achter de schermen. In leukheid is het aankondigingsfilmpje op de tonen van Maniac van Michael Sembello (uit de soundtrack van Flashdance) echter nog moeilijk te overtreffen!

Ook het eerste seizoen van Secret City is toegevoegd. Dat is een Australische reeks uit 2016 over hoe het protest van een student tot een regeringsschandaal wist te leiden. De reacties op de reeks waren zeer uiteenlopend waarbij de voornaamste kritiek was dat de reeks "te monotoon" zou zijn en "nergens naartoe ging". De zender was echter wel tevreden, want de opnames van het tweede seizoen begonnen in februari. Misschien toch eens een kans geven?

En dan is er ook nog Kiss Me First, een nieuwe zesdelige reeks die zich presenteert als een mix tussen een lange aflevering Black Mirror en Ready Player One van Steven Spielberg over een eenzame vrouw die verslaafd raakt aan een virtual realityspel.

Reality en docu

In het luik reality zijn er deze week ook weer wat bekijkenswaardige dingen toegevoegd. Zo is er een tweede seizoen van Nailed It, een reeks over mensen met een passie voor bakken. Elke aflevering nemen drie wannabe-bakkers die kort geïntroduceerd worden door hun vrienden, familie of kinderen het op tegen elkaar. Onze recensent omschreef de reeks al als "een licht verteerbaar plezier dat je beter over jezelf doet voelen,het effect heeft van een confettikanon en er toch in slaagt om niemand te beledigen."

Eerlijk: als we dit lezen wil zelfs een bakmislukkeling zoals wij de reeks een kans geven.

Zelf zijn we minstens even hard getriggerd door Recovery Boys, reality van een heel andere orde. In een anderhalf uur durende documentaire wordt de achttien maanden durende tocht weergegeven van vier mannen die hun leven weer op de rails proberen te krijgen en enkel elkaar hebben om op te steunen. Ze strijden om clean te blijven en proberen ondertussen ook de relaties die gesneuveld zijn door hun jarenlange verslaving weer te herstellen.

Film

Tot slot is er weinig noemenswaardig gebeurd deze week op het gebied van Netflix en film, maar we willen wel Les Go├╗ts Et Les Couleurs even aanstippen, een Franse komedie over een vrouw die net haar conservatieve joodse familie heeft ingelicht over het feit dat ze lesbisch is, wanneer ze zich aangetrokken begint te voelen tot een Senegalese chef-kok.

We verwachten geen film van het niveau van Disobedience, maar voor wie zijn watchlist in de zomer helemaal heeft bijgewerkt, kan dit wel een optie zijn.

Wie nog eens een kijkje wil nemen in het gehele aanbod: de beste 50 series hebben een update gekregen en zijn hier na te kijken.

Lees meer

Dit al gelezen?