Prestigieuze tv-serie gebaseerd op Halo-games in de maak

29 juni 2018

De Amerikaanse televisiezender Showtime werkt aan een prestigieuze serie gebaseerd op de Xbox-Halo-games.

Halo is een sciencefiction-computerspelfranchise ontwikkeld door Bungie en uitgegeven door Microsoft Studios. De spellen worden gerekend tot de beste first-person shooters ooit. Na het succes van de hoofdtrilogie volgden meerdere andere spellen, boeken en twee stripromans.

De games zijn gebaseerd op het verhaal van Master Chief en een AI genaamd Cortana. De Master Chief helpt de mensheid in het vechten tegen de Covenant, een alliantie van verschillende alienrassen.

Van de Halo-games zijn wereldwijd meer dan 75 miljoen exemplaren verkocht. De laatste keer dat iemand probeerde de gamefranchise Halo om te zetten in een tv-show, was het resultaat de middelmatige digitale serie "Halo: Nightfall". Deze keer zou het echter iets van een ander kaliber moeten worden. Showtime-baas David Nevins noemt het "onze meest ambitieuze serie ooit".

26ste eeuw

De tv-serie zal in totaal tien afleveringen krijgen, aldus Nevins. Centraal zal het conflict tussen de mensheid en het alien-ras van de Covenant in de 26e eeuw staan.

Volgens Showtime zal de tv-serie worden gemaakt door Kyle Killen, die eerder verantwoordelijk was voor de politieserie Awake. Hierin leeft een agent in twee verschillende realiteiten.

Rise of the Planet of the Apes-regisseur Rupert Wyatt zal ook meerdere afleveringen van de serie regisseren. Daarnaast zal hij samen met Killen als producent aan het project werken.

Lees meer

Dit al gelezen?