© epa

Mexicanen leveren gratis bier aan Zuid-Koreaanse ambassade na uitschakeling Duitsland

28 juni 2018

Sensatie op het wereldkampioenschap voetbal gisteren in groep F. Wereldkampioen Duitsland verloor van Zuid-Korea, dat al uitgeschakeld was, en moet naar huis. Mexico mag zo naar de achtste finale. Estrella Jalisco, de biersponsor van de Mexicaanse nationale ploeg, besloot daarom om de Zuid-Koreaanse ambassade in New York te bedanken met cadeautje, een voorraad Mexicaans bier.

Titelverdediger Duitsland kende een rampzalig WK in Rusland. Na verlies in de eerste wedstrijd tegen Mexico (0-1) kon Toni Kroos tegen Zweden (2-1) nog voor een nipte zege zorgen. De laatste speeldag moest dus beslissen wie de groepsfase zou overleven. Mexico verloor zelf zwaar van Zweden (0-3) dat groepswinnaar is en was afhankelijk van het resultaat in de andere wedstrijd.

Die wedstrijd ging tussen Zuid-Korea en Duitsland. De Aziaten waren al uitgeschakeld en speelden dus alleen maar voor de eer. Toch kon Duitsland niet winnen en was het daarentegen Zuid-Korea dat met twee late doelpunten voor een 2-0 stuntzege zorgde. Daardoor zit het WK voor Duitsland er al op en mag Mexico naar de volgende ronde, waar Brazilië wacht.

"You're officially a part of la familia"

De Mexicanen beseffen maar al te goed dat ze hun plaats in de achtste finale te danken hebben aan Zuid-Korea. Daarom besloot de biersponsor van de nationale ploeg, Estrella Jalisco, om iets terug te doen.

Het biermerk liet aan de Zuid-Koreaanse ambassade in New York een grote lading bier leveren met een briefje bij. "To our South Korean Amigos", begon het dankwoord. "We willen je feliciteren met je inspanning op dit WK en je grote overwinning. In naam van alle Mexicaanse fans: bedankt, jullie maken officieel deel uit van la familia."

De Zuid-Koreaanse voetbalfans krijgen ook nog de suggestie om de rest van het tornooi voor Mexico te supporteren. Op sociale media verschenen al snel foto's van de opmerkelijke actie en krijgt Estrella Jalisco veel complimenten voor zijn initiatief.

Zo lieten de Mexicanen hun bier achter:

Het cadeautje lijkt in de smaak te vallen bij de Zuid-Koreanen

Mexico dankt Zuid-Korea ook op Twitter

Lees meer

Dit al gelezen?