© epa

Concert Ed Sheeran wordt dan toch verplaatst na rel over bomenkap

28 juni 2018

De gemeenteraad van de Duitse stad Düsseldorf weigert toestemming te geven voor een optreden van Ed Sheeran op 22 juli, omdat daarvoor 104 bomen moesten worden gekapt.Het openluchtconcert van de Britse popster is verplaatst naar Gelsenkirchen.

De 85.000 kaartjes waren al maandenlang uitverkocht. Het podium zou verrijzen op de locatie van de reeks bomen, die staan op het parkeerterrein van de jaarbeurs. De burgemeester van de stad beloofde een royale, groene compensatie voor de geplande bomenkap.

Desondanks bleven de partijen CDU, Groenen, Linke en Vrije Kiezers in Düsseldorf fel tegen. De kwestie zorgde al langere tijd voor een verhitte discussie in de lokale politiek. Een groep demonstranten voerde gisteren actie voor het gemeentehuis, tegen de komst van de openluchtshow.

Nu zijn er twee vervangende concerten aangekondigd in de Veltins Arena, 50 kilometer verderop in Gelsenkirchen, op 22 en 23 juli. Organisator FKP Scorpio en Ed Sheeran bedankten de fans "voor hun geduld, begrip en steun tijdens de weken van onzekerheid".

Lees meer

Dit al gelezen?