Liam Gallagher

© epa

Een reünie van Oasis? Liam Gallagher legt uit waarom je beter stopt met hopen

24 juni 2018

"At the moment I don’t want to be nowhere near that guy". Met die woorden over broer Noel maakt Liam Gallagher een einde aan de hoop van veel fans op een reünie van Oasis bijna negen jaar nadat de Britse band splitte.

Na zeven platen en achttien jaar ging de legendarische Britse band Oasis in 2009 uit elkaar. De relatie tussen de broers Noel en Liam Gallagher was al enige tijd verslechterd en het was uiteindelijk Noel die Oasis zou verlaten na een zoveelste ruzie.

Liam was dan ook de man die lang bleef hopen op een reünie en een hereniging met zijn broer, maar daar denkt hij nu duidelijk anders over. "I think Oasis is over, it’s sad but that’s the way it is", zei de jongste van de broers vrijdag aan de Daily Star.

"Noel is een dikke nek en een snob"

"Op dit moment wil ik niet in de buurt van hem zijn, want hij is niet meer wie hij was in Oasis. Ik ben nog altijd dezelfde, maar hij is een dikke nek en een snob geworden", spaart Liam zijn broer niet.

Het is niet de eerste leer dat hij Noel verwijt. Ook na zijn afwezigheid op het benefietconcert in Manchester na de aanslagen kreeg hij de volle laag. "We were a naughty band that liked having a laugh, hij lijkt nu vooral met mensen zoals de Queen om te gaan. Oasis zou hem zo niet meer willen hebben."

"Ask the little man ..."

"We waren een fantastische band en we mochten nooit gesplit hebben. Noel Gallagher is weggegaan om financiële redenen en glory f***ing reasons", zegt Liam die het beu is dat iedereen aan hem vraagt wanneer Oasis weer bij elkaar komt. "Ask the little man, he’s the one with the power, or so he f***ing likes to think", besluit hij.

Lees meer

Dit al gelezen?