© Istock

De examens zijn bijna voorbij ... en volgende week wordt het volop zomer!

22 juni 2018

Studenten, de weergoden hebben aan jullie gedacht. De meeste examens zullen volgende week wel achter de rug zijn, en dan komt de zomer helemaal terug. De weerkaarten zien er schitterend uit, met veel zon en in de loop van de week temperaturen die tot 29 graden klimmen.

Nog eventjes geduld, want de zomer is op komst. Gisteren is het seizoen officieel begonnen, maar net dan maakte het kwik sinds lang nog eens een duik naar waarden van 15 tot 16 graden. Ook vandaag blijft het behoorlijk fris. Zon en wolken wisselen elkaar af, maar het blijft overwegend droog. Al bij al dus goed festivalweer voor de bezoekers van Graspop. Het weekend wordt alvast iets warmer.

Zaterdag klimt het kwik terug naar de kaap van 20 graden, maar we moeten rekening blijven houden met stapelwolken en een eventuele bui. Zondag wordt het zonniger, en de temperatuur blijft ongeveer hetzelfde. Stilaan gaat het daarna beter en beter met de zomer, want maandag halen we al 20 graden, omdat een hogedrukgebied dichterbij sluipt. Het is intussen droog en zonnig weer.

Zwoele WK-avond

Dinsdag zitten we al aan 24 graden en we blijven er iedere dag een beetje bij doen. Woensdag wordt het 27 tot 28 graden, en donderdag is zelfs 29 graden mogelijk. De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Engeland op het WK voetbal wordt zo een zwoele zomeravond. Ook tijdens het daaropvolgende weekend voorziet het KMI nog temperaturen van meer dan 25 graden. Ook juli beginnen we met zomers warm weer, al neemt de kans op onweer toch een beetje toe. Maar het einde van de examens ziet er in ieder geval uitstekend uit.

Lees meer

Dit al gelezen?