© iStock

Droomjob: konijnen knuffelen (en manieren leren) voor geld!

21 juni 2018

Wat is je droomjob en heeft het iets te maken met schattige dieren aaien en knuffelen? Dan hebben we weer een mooie voor je: konijnentherapeut, of zoals wij het zeggen, konijnenknuffelaar. Want ook konijntjes moeten braaf leren zijn en wie is er nu beter om hen alles juist te leren dan jij? 

Konijnen, 't zijn leuke dieren, maar zich gedragen, dat komt niet van nature. Overal kleine keuteltjes achterlaten, de gordijnen, de zetel, de was en de mama opknabbelen, dat doen ze als de beste. Sommige konijnen leren het nooit echt af en die hebben een konijnengedragstherapeut nodig. Klinkt logisch, toch? Inderdaad, ja. En daar is een opleiding voor, die jij kan gaan volgen.

2.600 euro

En die opleiding, daar krijg je momenteel dus subsidies voor, 2.600 euro om precies te zijn. Je zou voor minder je studies laten voor wat ze zijn en subito presto aan deze beginnen. Je moet geen vooropleiding hebben gedaan om aan de studie te beginnen en hou wel in het achterhoofd dat je geen dierenarts bent. Het helpt ook als je gigantisch veel van konijnen houdt. (Check hier álle redenen waarom konijnen tophuisdieren zijn.)

De opleiding gaat door op de Toscanzahoeve en de plaatsen zijn beperkt, rep je dus snel naar hun website om je in te schrijven. De opleiding bestaat uit een paar modules, dus je kan ze op je eigen tempo afmaken.

Opleiding en certificaat

Om dan echt een volledig gecertificeerde konijnentherapeut te worden, moet je uiteraard wat consulten per jaar doen, samenwerken met dierenartsen en je klanten een rapport sturen. Maar dat leggen ze je dus allemaal uit tijdens de opleiding. Alles staat natuurlijk in het belang van onze langorige vrienden (en in het belang van hun huisgenoten), heb jij er al zin in?

Nee, dit is echt het schattigste konijn op het internet

© giphy

Dit al gelezen?