© Twitter @khouterman

Pinkpopgangers omver gemaaid door busje: één dode en drie zwaargewonden, dader ondertussen gevat

18 juni 2018

In het Nederlandse Landgraaf is in de nacht van zondag op maandag een bestelbusje ingereden op een groepje Pinkpopgangers. Daarbij vielen één dode en drie zwaargewonden. De bestuurder gaf zich intussen zelf aan in Amsterdam, meer dan 2 uur rijden van Landgraaf. Het gaat om een 34-jarige man uit Heerlen. Ook het busje werd op aanwijzingen van de man ietsje later teruggevonden.

In Landgraaf, in het oosten van Nederland, is deze nacht een bestelbus ingereden op een groepje mensen die net van het Pinkpopfestival kwamen. Dat gebeurde vlakbij de uitgang van een van de campings.

Bestuurder voortvluchtig

Bij de aanrijding kwam al zeker één persoon om het leven, een 35-jarige man ui het naburige Heerlen. Drie anderen zijn in kritieke toestand met de traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat om een 30-jarige man uit Landgraaf en een man (36) en vrouw (23) uit Heerlen. Of het om een ongeluk ging of er opzettelijk op de festivalgangers is ingereden, wordt nog onderzocht.

De straat werd onmiddellijk afgezet, en dat zal volgens een beveiliger nog tot de middag zo blijven. Ook één van de uitgangen van de camping werd afgesloten.

De bestuurder van het busje pleegde vluchtmisdrijf maar gaf zichzelf later op de dag aan bij de politie van Amsterdam, zo'n 2 uur rijden van de plaats van het ongeval. Ooggetuigen spraken van een "wit busje", mogelijks een Fiat Doblo met een nummerplaat die eindigt op '257'. Het busje kon maar gevonden worden op aanwijzingen van de bestuurder.

Pinkpop

Pinkpop liep van vrijdag tot zondagnacht. Het festival lokt gemiddeld zo'n 60.000 toeschouwers per dag maar mocht dit jaar spreken van een topeditie met op vrijdag zelfs 70.000 bezoekers. Zaterdag en zondag kwamen er 67.000 muziekliefhebbers op het festival af.

Een journaliste van het Nederlandse Omroep Brabant was ter plaatse

Lees meer

Dit al gelezen?