© Getty

Het WK begint ... met de middenvinger van Robbie Williams! Voor wie was die bedoeld?

14 juni 2018

Het WK voetbal in Rusland is officieel begonnen. Tijdens de openingsceremonie zorgde Robbie Williams voor de muziek ... en het spektakel. Zo kon hij het niet laten om even zijn middenvinger naar de camera op te steken. Voor wie was die bedoeld?

Het duurde een fractie van een seconde, maar de miljoenen kijkers hebben wel gezien hoe Robbie Williams zijn middenvinger opstak. Een gebaar waarvoor voetballers tijdens het WK een fikse boete zouden krijgen, maar de popster komt daar natuurlijk mee weg. De vraag is vooral wie hij ermee viseerde. Op de sociale media denken de kijkers dat Robbie Williams hen wilde uitschelden. Of was het bedoeld voor de Russische president Vladimir Putin en wilde hij zo een statement maken?

De regie was in elk geval niet snel genoeg om de middenvinger eruit te knippen. De keuze voor Robbie Williams als ster van de openingsceremonie was al heel vreemd, aangezien die het nog niet zo lang geleden aan de stok kreeg met Rusland. Zo leek zijn single Party Like A Russian duidelijk bedoeld als kritiek aan het adres van Putin, maar dat heeft Robbie altijd ontkend. Nu hebben ze in elk geval een reden om daar opnieuw aan te gaan twijfelen.

© Getty

Gratis optreden?

Robbie Williams voegde overigens ook een zinnetje toe aan de tekst: "I did this for free." Dat is dan weer een verwijzing naar de kritiek op het feit dat hij het optreden aanvaard heeft. En zo deelde hij met de middenvinger misschien een sneer uit naar iedereen die deze kritiek geuit heeft.

Het optreden zelf was best goed, en zo werd een sobere en korte openingsceremonie wel een aangenaam schouwspel. Robbie Williams zong ook een duet met de Russische sopraan Aida Garifullina. Samen brachten ze een heel mooie versie van Angels. Dat mocht van ons gerust langer duren.

Na de optredens kwamen de spelers van Rusland en Saoedi-Arabië het veld op voor de openingsmatch. Al ging de bal pas aan het rollen na de verplichte verwelkomingen door Vladimir Putin en FIFA-baas Gianni Infantino. Maar als één moment straks de geschiedenisboeken ingaat, dan zal het toch de middenvinger van Robbie Williams zijn. Althans toch volgens de sociale media ...

Iedereen vraagt zich af voor wie die middenvinger bedoeld was

Voor de miljoenen voetbalfans?

Voor Vladimir Putin?

Of moeten we de verklaring achter dit extra zinnetje zoeken?

Ach, misschien was het ... per ongeluk

Lees meer

Dit al gelezen?