© Getty

5 wedstrijden waar enkel een echte WK-freak naar zal kijken

14 juni 2018

Het WK voetbal duurt vanaf vandaag ruim een maand en dat zijn in totaal 64 wedstrijden. Niet al die matchen zijn even interessant, sommige affiches zijn zelfs oersaai. Maar zoals altijd zijn er fans die proberen om elke wedstrijd te zien. En daar zitten ook de volgende vijf iets minder boeiende affiches bij. Ga jij kijken?

1. RUSLAND - SAOEDI-ARABIË

*Groep A - 14 juni om 17 uur

© Getty

De openingsmatch van het WK is al meteen zo'n match waar je echt niet van wakker ligt. Gastland Rusland speelt tegen Saoedi-Arabië. Mocht het niet de eerste wedstrijd van het toernooi zijn, dan zou er wellicht heel weinig volk naar kijken. Maar ook nu lijkt het onwaarschijnlijk dat Vlaanderen deze namiddag naar huis racet om klaar te zitten voor deze match. Tenzij je een echte voetbalfreak bent natuurlijk, en deze wedstrijd al maanden in je agenda hebt gezet.

De Russen stellen echt niet veel voor, zoals ze vorig jaar op de Confederatiebeker al bewezen. Het is geen gastland dat de titel thuis kan houden, ook al heeft de voetbalbond er een gigantische premie per speler als beloning beloofd. Saoedi-Arabië toonde tegen de Rode Duivels al dat ze er niet veel van gaan bakken. Laat ons hopen dat we op de eerste dag toch nog een doelpuntje zullen zien.

2. MAROKKO - IRAN

*Groep B - 15 juni om 17 uur

© Getty
Een dag later is het al opnieuw prijs. Marokko speelt de thriller van groep B tegen Iran. Gelukkig is de match vooral het voorprogramma van de topper tussen Spanje en Portugal 's avonds. Voor beide landen is het waarschijnlijk de enige kans om een wedstrijd op dit WK te winnen, dus de intensiteit zal er zeker wel zijn. Maar of je deze match nu echt moet zien ...

3. JAPAN - SENEGAL

*Groep H - 24 juni om 17 uur

© Getty
Oké, deze match kan altijd verrassen aangezien het een duel tussen twee voetbalstijlen is. Maar Japan kon tot nu toe niet overtuigen en Senegal verwachten we ook niet meteen in de tweede ronde. Eens testen: noem vijf spelers die in deze match op het veld kunnen staan. Gelukt? Dan ben je een voetbalfreak en ga je waarschijnlijk braaf voor je televisietoestel zitten om Japan - Senegal zeker niet te missen.

4. AUSTRALIË - PERU

*Groep C - 26 juni om 16 uur

© Getty
Deze wedstrijd wordt op de laatste speeldag gespeeld. En in groep C zijn Frankrijk en Denemarken de favorieten. Dus is het goed mogelijk dat alles al beslist is en deze match enkel voor de statistieken wordt gespeeld. Daar komt nog eens bij dat op de derde speeldag beide wedstrijden tegelijk worden afgewerkt, dus kijk je toch eerder naar Frankrijk - Denemarken? Enkel de voetbalfreak blijft daarna zitten om nog eens de volle 90 minuten van Australië - Peru te zien.

5. Panama - Tunesië

*Groep G - 28 juni om 20 uur

© Getty
Als alles goed gaat, dan zijn onze Rode Duivels al geplaatst voor deze wedstrijd wordt gespeeld. Zeker Panama zou er al officieel uit moeten liggen, en mogelijk ook Tunesië. Bovendien spelen de Belgen op dat ogenblik de topper tegen Engeland, dus waarom zou je naar Panama - Tunesië kijken? En na de match hebben we het hopelijk te druk met feesten om de wedstrijd in te halen. Al gaat de echte voetbalfreak er 's nachts waarschijnlijk nog wel even voor zitten.

Lees meer

Dit al gelezen?