© youtube

Lengte is ook niet alles, zeker? De Imp van het WK komt straks in actie

14 juni 2018

De kleinste speler die tijdens het WK voetbal in Rusland aantreedt, is Yahya Al-Shehri van Saoedi-Arabië. Straks start hij in de openingswedstrijd tegen Rusland. 

De middenvelder van het Spaanse Leganés meet niet meer dan 164 centimeter. Mede daardoor blijft het gemiddelde bij de Saoedi's steken op 1,77 centimeter, waarmee ze de kleinste selectie op het WK leveren.

Yahya Al-Shehri is dus nog vijf centimeter kleiner dan Dries Mertens (169 cm) en hij is niet één maar twee koppen kleiner dan Thibaut Courtois. Die is met zijn 1,99 meter trouwens de op één na grootste speler: de Kroatische keeper Lovre Kalinic spant de kroon met 2,01 meter. De Deense verdediger Jannik Vestergaard meet ook 199 centimeter en de langste aanvaller komt uit Nigeria: Simy Nwankwo met zijn 1,98 meter.

Wie is de grootste?

Nigeria is met 184,5 cm gemiddeld genomen ook een van de langere selecties, maar het moet zeven Europese landen voor zich dulden. Servië heeft de gemiddeld langste selectie op het WK, op de voet gevolgd door Duitsland, Zweden en IJsland. Maar dat is echt millimeterwerk: ze komen alle vier op 1,86 meter uit.

Opvallend is dat geen enkele van de Zuid-Amerikaanse landen in Rusland boven de 1,81 meter uitschieten, qua gemiddelde.

Lees meer

Dit al gelezen?