Dit zijn 17 beste anime-series op Netflix

12 juni 2018

Netflix barst van de opties om naar animereeksen te kijken. De Japanse invloed in ons land is niet alleen meer op ons bord te zien met sushi en ramen, we kijken nu ook volop tekenfilmreeksen uit het verre oosten. Wij hebben er de beste voor jou uitgehaald. Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet.

Laatste update: 12 juni 2018

1. Bleach

Waarover gaat het?

Bleach heeft alles wat wij in een goede anime zoeken. De verhaallijn zit goed in elkaar, de personages gedragen zich realistisch en het is niet al te moeilijk te volgen. Het verhaal begint echt doodsimpel. In de hoofdrol hebben we de middelbare scholier Ichigo Kurasaki die geesten kan zien. Hij is een zogenaamde Soul Reaper, iemand die boze zielen met geweld naar het hiernamaals stuurt.

Ichigo komt er niet veel later achter dat sommigen van zijn klasgenoten ook bovennatuurlijke krachten hebben. Alsof dat allemaal nog niet verwarrend genoeg is, wordt Ichigo naar de geestenwereld gezogen om zich te verantwoorden voor de Soul Society, een afterlife waarin geesten rondzwerven en wachten op hun reïncarnatie op aarde. Creepy!

Bleach verveelt nooit en het wereldje van de reeks wordt steeds groter, zonder dat het saai of verwarrend wordt.

(Heb je het graag nog spannender? Check dan zeker de engste horrorfilms op Netflix.)

Voor de fans van ...

Naruto, One Piece, Tokyo Ghoul, Shaman King, ...

2. Aggretsuko

Waarover gaat het?

Aggretsuko draait rond de schattige (maar heel boze) rode panda Retsuko. De reeks komt van het bedrijf dat Hello Kitty uitvond, maar dat zou je amper geloven. We volgen Retsuko tijdens zijn volwassen kantoorjob. Ze drinkt zich zat met haar collega’s op werkfeestjes, heeft relatieproblemen om van om te vallen en wenst haar zwijn van een baas van alles lelijks toe. Het beste van al: Retsuko verwerkt haar verschrikkelijke job door na het werk naar de karaoke te gaan en death metal te zingen.

Aggretsuko zit niet alleen erg goed in elkaar, je kan er ook jezelf in herkennen. De personages zijn van duidelijk parodieën op bepaalde kantoortypetjes, maar het is niet alleen om te lachen. Er zitten in Aggretsuko ook echte levenslessen over relaties, het professionele leven en blijven doorzetten als het allemaal even tegenzit. Een pluspunt voor tijdens de blok: elke aflevering duurt 10 à 15 minuten.

(Nog meer zin om te grappen en grollen? Bekijk dan hier de grappigste komedies op Netflix.)

Voor de fans van ...

Sailor Moon, Lucky Star, Nana, ...

3. Devilman Crybaby

Waarover gaat het?

Eentje om je dagelijkse ellende even te vergeten. Devilman Crybaby is gebaseerd op een manga-strip uit de jaren 70 en dat is eraan te zien. We krijgen de klassieke ingrediënten voorgeschoteld: overdreven geweld, razendsnelle bewegingen en heel erg rare personages. In de hoofdrol hebben we Akira, een middelbare scholier die heel gevoelig is en continu loopt te janken. Hij krijgt de macht over een enorm sterk monster. Het gevolg is een orgie van geweld, chaos en verwoestingen. Verwacht geen plat gedoe: er zitten wel degelijk diepere betekenislagen in Devilman Crybaby en je zal je een stuk wijzer voelen nadat je de tien afleveringen bekeken hebt.

(Als je meer wil sidderen en beven, moet je zeker de beste true crime-documentaires op Netflix checken.)

Voor de fans van ...

Bleach, Naruto, One Piece, Tokyo Ghoul, Shaman King, ...

4. Little Witch Academia

Waarover gaat het?

Harry Potter meets manga! Cooler dan dit wordt het niet. Little Witch Academia gaat over jonge meisjes die voor heks gaan studeren op school. In de hoofdrol hebben we Akko, een meisje dat moeite heeft op de school vanwege haar niet-magische opvoeding. Maar dan vindt ze een artefact dat ooit van de legendarische heks was die haar altijd al inspireerde. Ze heeft duidelijk een bijzondere gave. Opgepast voor een overdosis schattigheid!

(Zin in een bravere 'gezinsfilm'? Hier vind je de beste Disneyfilms op Netflix.)

Voor de fans van ...

Your Lie In April, Sailor Moon, Ouran High School Host Club, Angel Beats!, Clannad, ...

5. Durarara!!

Waarover gaat het?

Lijken bovenstaande reeksen je wat te saai en nerdy? Check dan zeker eens Durarara!!. Er staan verschillende personages centraal die in Ikebukuro wonen, een woonwijk in de Japanse hoofdstad Tokio. Dat maakt het allemaal al superdivers en interessant. En als de uitwisselingsstudent Mikado Ryūgamine in de wijk opduikt, komt de reeks pas helemaal in beweging. Hij ontmoet meteen een aantal weirdo’s, onder wie een Iers elfje dat haar afgekapt hoofd probeert te genezen. Dikke fun, perfect afgewerkte animaties en een stevige portie humor, dat is Durarara!!.

Voor de fans van ...

Psycho-Pass, Noragami, Death Parade, ...

6. Your Lie In April

Waarover gaat het?

Voor wie het graag een tikkeltje gevoeliger en romantischer heeft.

We krijgen het verhaal van Arima Kousei voor de kiezen, een jonge pianist die niet goed met geld om kan. Zijn carrière krijg enkele zware klappen, maar dan ontmoet hij Kaori Miyazono, een vrijgevochten violiste. Zij wakkert een passie bij hem aan, waarvan hij al lang dacht dat hij die verloren had.

Iedereen kan in Your Lie In April wel een aantal momenten uit zijn/haar eigen leven herkennen. De reeks focust niet zozeer op de relatie tussen Arima en Kaori, maar wel op complexe, persoonlijke issues die er net voor zorgen dat de twee muzikanten dichter bij elkaar komen te staan. Your Lie In April voelt erg authentiek en natuurlijk aan in de soms zo stijve en beleefde animewereld van Japan.

(Krijg je het al warm? Check dan zeker hier de meest romantische reeksen op Netflix.)

Voor de fans van ...

Angel Beats!, Clannad, Noragami, Sailor Moon, ...

7. Mushishi

Waarover gaat het?

Deze is helemaal weird! Voor wie even geen zin heeft in gewelddadige of drukke anime. Centraal in de reeks staan de ‘Mushi’. Ze zijn geen planten of dieren en ook geen micro-organismen of schimmels. Er zijn maar enkele mensen op de hoogte van het bestaan van deze mysterieuze wezens. Dan is er nog Ginko, een ‘Mushi-shi’ die overal naartoe reist om ‘Mushi’ te onderzoeken. We dwalen mee rond door ruraal Japan en blijven nooit al te lang op eenzelfde plaats. Ook de toepasselijke muziek en gedetailleerde, uitgestrekte beelden zijn erg sterk bij Mushishi.

Voor de fans van ...

Mononoke, Baccano!, Clannad, ...

8. Castlevania

Waarover gaat het?

Animefans zijn al langer bekend met Castlevania. De reeks werd door Netflix zelf geproduceerd. In de hoofdrol hebben we niemand minder dan Graaf Dracula, wiens stem vertolkt wordt door Graham McTavish. Na de dood van zijn vrouw wil de edelman uit Transsylvanië wraak nemen op het naburige Walachije. Richard Armitage, gespeeld door Trevor Belmont, staat aan het hoofd van de laatste stam van monsterjagers en hij zal het opnemen tegen de vampier. Verwacht je dus maar aan bloed, véél bloed!

Vergeleken met andere verhalen in hetzelfde genre weet Castlevania een goede balans te vinden tussen monsters en fantasie enerzijds en gewone menen en de realiteit anderzijds. Bovendien worden Dracula en zijn vrienden en vijanden prachtig in beeld gebracht. Het enige nadeel is dat de reeks maar vier afleveringen telt.

Voor de fans van ...

Mononoke, Ghost Hound, Blue Gender, Mermaid Saga, ...

9. Puella Magi Madoka Magica

Waarover gaat het?

Herinner je je Sailor Moon nog? Puella Magi Madoka Magica is ongeveer hetzelfde, maar dan veel triestiger. Het gaat om een nieuwe twist in het ‘magisch meisje’ genre en er wordt met de krachten van hoop en wanhoop gespeeld. De hoofdrolspeelster Madoka krijgt op een nacht de kans om een wens te doen bij ene Kyubey. Ze heeft volledig vrij spel, maar moet in ruil wel tegen het kwaad vechten. Welke wens is dat waard?

Voor de fans van ...

Sailor Moon, Little Witch Academia, Your Lie In April, Sailor Moon, Ouran High School Host Club, Angel Beats!, Clannad, ...

10. Knights of Sidonia

Waarover gaat het?

Knights of Sidonia is exclusief te bekijken op Netflix. Het verhaal van de reeks vindt plaats duizend jaar nadat de aarde vernietigd was door aliens, bekend als de Gauna. De overlevende mensen wonen in een ruimteschip. De Gauna sporen nog steeds het universum af op zoek de overlevende mensen, maar die vechten terug (in classic animestijl) met reuzerobots die de naam Gardes dragen. Een mix van goeie ouwe sci-fi met moderne snufjes.

Voor de fans van ...

Black Mirror, Star Trek, Dragon Ball Z, Stranger Things, Doctor Who, ...

11. Gurren Lagann

Waarover gaat het?

Een absolute klassieker en een must voor elke animefan! Na een aflevering van Gurren Lagann ben je superblij met je eigen leven. Aan het begin van de reeks woont de gehele mensheid onder de grond om zich te beschermen tegen de gevaren van bovenaf. In de reeks wordt er vooral veel gevochten en die scènes zijn écht over the top. Megarobots die elkaar te pletter kloppen en schieten: check. Gurren Lagann is allesbehalve realistisch en logisch opgebouwd, maar het draait wel rond échte vriendschap, wat ons een warm gevoel vanbinnen geeft.

Voor de fans van ...

Kill La Kill, Baccano!, Samurai chanpurû, Psycho-Pass, ...

12. Kill La Kill

Waarover gaat het?

Kinky, agressief en ook best wel grappig. Het verhaal begint in de Japanse Honnouji-school waar de studentenraad en de directeur almachtig zijn. Toen de uitwisselingsstudente Ryuuko Matoi voor het eerst in de school aankwam, droeg ze een gigantisch ‘zwaard’ dat eigenlijk de helft van een schaar is. Ze zoekt de vrouw die de andere helft heeft van het wapen waarmee haar vader omgebracht werd. Satsuki Kiryuuin, een andere studente, zou de identiteit van de dader kennen, maar als Ryuuko haar confronteert, krijgt ze het aan de stok met de studentenraad. Toch bijt Ryuuko niet van zich af. Spanning alom!

Voor de fans van ...

Baccano!, Samurai chanpurû, Gurren Lagann, Psycho-Pass, ...

13. The Devil Is A Part-Timer

Waarover gaat het?

Deze is om te lachen, maar het is ook een beetje filosofisch. De duivel wou Ente Isla veroveren, maar het liep volledig mis. Hij moest gaan lopen van de lokale held en kwam uiteindelijk in het hedendaagse Tokio terecht. Om te overleven, transformeerde hij zichzelf in een mens en hij gaat werken bij het fastfoodrestaurant MgRonald's. Verwacht je aan flauwe grapjes en heerlijke saaiheid en verveling. Ideaal als je je wil ontspannen na een drukke werkdag.

Voor de fans van ...

Noragami, Angel Beats!, Naruto, Gurren Lagann, ...

14. Tiger & Bunny

Waarover gaat het?

Nog eentje om je een kriek te lachen. In Tiger & Bunny worden superhelden om dezelfde manier gecommercialiseerd als grote sportevenementen. Elke superheld heeft zijn eigen kostuum mét bestaande sponsors. De humor is lekker plat en cheesy, maar uiteindelijk komt er wel meer actie in de keet wanneer de hoofdrolspelers Hero Wild Tiger en Barnaby Bunny met een vijand geconfronteerd worden.

Voor de fans van ...

Kill La Kill, Baccano!, Samurai chanpurû, Gurren Lagann, ...

15. One-Punch Man

Waarover gaat het?

Als je opgegroeid bent met series zoals Dragon Ball Z, lust je One-Punch Man rauw. Het gaat om een komische reeks met Saitama als ultieme held. Hij kan iedereen knock-out slaan met één vuistslag. Daarom vindt ie het saai om de held uit te hangen en gaat hij veel liever shoppen dan achter de laatste supervijand aan te gaan. Grappig, maar ook interessant om te zien wat je met jezelf moet aanvangen als je al je doelen in het leven bereikt hebt.

Voor de fans van ...

Dragon Ball Z, Family Guy, Naruto, Pokémon, Shin-chan, ...

16. Rurouni Kenshin

Waarover gaat het?

Een spannende martial arts-reeks die zich afspeelt in het oude Japan. De hoofdrolspeler is Himura. Hij draagt een zwaard aan zijn heup dat aan de foute kant geslepen is. Zo wil hij voorkomen dat hij ongewild iemand doodt, zelfs uit zelfverdediging. Maar op een gegeven moment beginnen de instincten van de oosterse krijger te botsen met die mindset en net die diepgang maakt Rurouni Kenshin zo dramatisch en awesome. Gewelddadige ex-samoerai, die uit zijn op roem en macht, belagen Himura, en hij wordt ertoe gedwongen om tot moord over te gaan.

Er bestaat ook nog een serie over de jeugdjaren van Himura: Samurai X. Helaas is die reeks nog niet te bekijken via Netflix.

Voor de fans van ...

Dragon Ball Z, Samurai X, Kill La Kill, Baccano!, Samurai chanpurû, Gurren Lagann, ...

17. Robotech

Waarover gaat het?

Robotech is een goeie ouwe animeklassieker uit de jaren 80. Een buitenaards ruimteschip crasht op aarde. De nieuwe technologie en geheimen die daardoor in de handen van de mensheid terechtkomen, ontketenen drie interplanetaire oorlogen.

Voor de fans van ...

Dragon Ball Z, Rurouni Kenshin, One-Punch Man, Tiger & Bunny, ...

Lees meer

Dit al gelezen?