© Netflix

Nieuw op Netflix deze week: de opvolger van 'Making a Murderer'

9 juni 2018

Netflix pakt deze week uit met de langverwachte slotfilm van 'Sense8', en er is de veelbesproken docureeks 'The Staircase', de mogelijke opvolger van 'Making a Murderer'. Dit staat vanaf nu allemaal op Netflix.

Series

Fans van Sense8 hebben lang moeten wachten op de ontknoping van hun favoriete serie. Eigenlijk had de reeks nog een tijdje moeten blijven lopen, maar Netflix trok er door tegenvallende kijkcijfers de stekker uit. Om de diehard fans toch niet te vergeten, werd besloten om er een lang slot aan te breien, in de vorm van een film. Zo duurt de ontknoping meer dan twee uur. Volgens de eerste reviews zouden de makers deze keer geen cliffhangers creëren om eventueel toch nog een derde seizoen uit de brand te slepen. Ze proberen alle verhaallijnen af te sluiten, hoe moeilijk dat ook is. De slotfilm zou een echte liefdesbrief voor alle echte fans zijn.
Ook Marcella heeft er lang over gedaan om een vervolg te versieren, maar de Britse rechercheur is terug. In het Verenigd Koninkrijk was de serie al eerder te zien op televisie, en nu gooit Netflix alle afleveringen in één keer online. Marcella gaat over een vrouw die een veelbelovende carrière bij de politie heeft. Maar dan besluit ze te stoppen om haar huwelijk te redden. Wanneer haar man er toch een punt achter zet, wil ze terugkeren naar de politie. Daar krijgt ze te maken met een moordmysterie dat haar bekend in de oren klinkt. De reeks is van de maker van The Bridge en de hoofdrol wordt gespeeld door Anna Friel.

Documentaires

Sinds Making a Murderer heeft Netflix een patent op goede crimedocu's en eigenlijk op documentaires in het algemeen. Daarom kijken we al weken uit naar The Staircase. Die docu kwam eigenlijk al jaren geleden uit, en was gebaseerd op de dood van Kathleen Peterson. Zij werd door haar man Michael aan de trap gevonden, maar volgens onderzoekers was een val niet de doodsoorzaak. Zo werd Michael hoofdverdachte en kreeg hij van de rechter levenslang. Maar door geknoei in het onderzoek kwam hij toch vrij in afwachting van een nieuw proces. Dat is er nooit gekomen, maar in dit vervolg blikt Netflix terug op de feiten. En ook Michael Peterson zelf komt aan het woord ...
We kunnen ook al enkele weken genieten van de docureeks Explained. Dat is ideaal voor wie liever geen lange documentaire of docureeks bekijkt. Iedere aflevering gaat over een ander onderwerp en duurt hooguit 25 minuten. Deze week gaat het over cryptocurrency en hoe sommige mensen hierdoor miljardair geworden zijn. De andere afleveringen gaan over de inkomstenverschillen tussen etnische groepen, designer DNA, monogamie en het fenomeen K-Pop.

Films

Ook weer een lading films deze week, dus we pikken er de nieuwste titels uit. Alex Strangelove gaat over een tiener die uit de kast komt. Alex heeft een knappe vriendin en een mooie toekomst voor zich, wanneer hij een charmante, homoseksuele jonge kerel ontmoet. Elliot doet Alex nadenken en op een seksuele ontdekkingsreis vertrekken. Ben Stiller is de producer van deze film.
Ali's Wedding gaat over een gedwongen huwelijk in de moslimwereld. En dat valt niet in goede aarde, aangezien de jongeman verliefd is op een Libanees meisje dat in Australië geboren is.

Lees meer

Dit al gelezen?