© istock

Amper 13% kiest Rode Duivels boven vakantie in buitenland

7 juni 2018

13% van de Belgen zegt absoluut in eigen land te willen blijven om de avonturen van de Rode Duivels op het WK in Rusland te kunnen volgen. Maar de meesten onder ons hebben er dat toch niet voor over. 

Onderzoek van touroperator Corendon leert dat maar liefst 57% zijn of haar vakantieplannen niet wijzigt omwille van het WK Voetbal. Daarbovenop beweert nog eens 30% wel open te staan om op vakantie te vertrekken tijdens het WK, op voorwaarde dat ze de wedstrijden van de Belgen kunnen volgen. Slechts 13% wil absoluut in eigen land blijven om de avonturen van Hazard en co. te kunnen volgen.

Wie toch op vakantie gaat kan extra animatie naar aanleiding van het WK op zijn vakantiebestemming wel appreciëren. En zij die speciaal voor het WK thuisblijven gaan het liefst in augustus op vakantie.

Stellen dat het WK de Belg niet interesseert is dan ook weer flink overdreven. Vooral bij de Vlamingen leeft het WK voetbal, want 54% van de Vlamingen zegt het WK te zullen volgen tegenover maar 35% van de Walen. Nochtans zijn er wel meer Waalse dan Vlaamse voetballiefhebbers bereid om thuis te blijven voor de matchen van de Duivels (15% versus 11%).

Henegouwen trouwste supporters, Oost-Vlaanderen minst trouwe

Opgesplitst per provincie zitten de trouwste WK-fans in de provincies Luxemburg (37,5%) en Henegouwen (18,5%). Dit staat in schril contrast tot de provincie Oost-Vlaanderen, waar amper 7% aangeeft thuis te blijven voor het WK voetbal.

Wie beslist op vakantie te gaan tijdens het WK voetbal geeft aan dat wat extra animatie rond het WK wel kan bijdragen aan hun vakantie-ervaring. Zowat 70% van hen ziet een speciaal WK-menu, wedstrijden op groot scherm en Rode Duivels themafeest wel zitten. En dat aantal ligt nog wat hoger bij de mannelijke vakantiegangers (75,7%).

Als je aan de thuisblijvers vraagt wanneer ze al dan niet bereid zijn om op vakantie te vertrekken, dan geeft 61,6% aan dit te overwegen zodra de Rode Duivels uit het toernooi liggen. De anderen wachten sowieso het einde van het WK af.

Lees meer

Dit al gelezen?