© iStock

Het wordt een warme week, maar onweer verpest dat mooie plaatje sneller dan je denkt

6 juni 2018

Het is vandaag al heel warm, maar verwacht je de komende dagen ook aan nog hogere temperaturen. Jammer genoeg gaat warm weer vaak ook gepaard met onweer ... 

Volgens VRT-weerman Frank Deboosere wordt het deze week heel erg warm. "Vandaag start de dag op veel plaatsen nog vrij zonnig”, zei Deboosere in zijn weerpraatje. “Maar in de loop van de namiddag en de avond komen er vanuit het zuiden onweer en buien opzetten. En daar kunnen felle kleppers bij zitten."

Vannacht zullen die buien ook wel verdwijnen, maar het wordt niet kouder dan 16 graden. Deboosere waarschuwt dat de volgende dagen heel warm worden en het kwik kan stijgen tot 28 graden. "Morgen, vrijdag en zaterdag wordt het broeierig warm met soms hevige buien en onweer, waar hagel bij kan zitten." We mogen zeker niet vergeten dat wateroverlast een gevolg kan zijn.

Vrijdag

Ook vrijdag blijft het warm met temperaturen rond 28 graden. Jammer genoeg gaan de hoge temperaturen nog steeds gepaard met intense buien en onweer die vanaf het zuidoosten over ons land trekken. Hagel en overvloedige neerslag zijn niet uitgesloten.

Zaterdag

Ook zaterdag wordt het heet en verschijnen er meer stapelwolken. Hierdoor kunnen lokale buien heel intens zijn. Verwacht je maar aan temperaturen rond 26 graden.

Voldoende drinken, is de boodschap!

Lees meer

Dit al gelezen?