© Getty Images

Beyoncé geeft concerttickets weg aan iedereen die goede daad doet

4 juni 2018

Volgende week woensdag gaat de langverwachte tour van Beyoncé en manlief Jay-Z eindelijk van start. Het powerkoppel komt nu met het nieuws dat fans die zich inzetten voor het goede doel, kans maken op tickets voor elk concert.

De zangeres en haar man gaan samenwerken met het goede doel The Prince's Trust en Global Citizen. Fans die kans willen maken op concerttickets moeten bewijzen dat ze zich actief inzetten om een goede daad te doen. Beyoncé deed dit al eerder bij haar On The Run-tour in 2014. Dat meldt de BBC.

Jongeren helpen

Beyoncé en Jay-Z doen deze actie om jongeren te helpen een mooie toekomst te krijgen. Ze weten dat er veel jonge mensen zijn die te veel in hun leven meegemaakt hebben. In 2014 richtte Beyoncé zelf al een goed doel op met de naam BeyGood, met dezelfde doelstellingen. De organisatie subsidieerde Amerikaanse hogescholen en universiteiten met een Afro-Amerikaanse achtergrond en pompte veel geld in de restauratiewerken na orkaan Harvey.

"Beyoncé begrijpt hoe belangrijk het is om jonge mensen, die geleden hebben onder iets, de kans te geven op een mooie toekomst," vertelde de chief executive van het goede doel, Nick Stace.

Naast de gewone tickets die de fans kunnen winnen, gaat er ook nog een veiling plaatsvinden voor exclusieve VIP-tickets. Hetzelfde principe geldt: je moet zoveel mogelijk een goed doel geholpen hebben.

Meedoen aan de wedstrijd kan je op de website van The Prince's Trust.

Bekijk hier de trailer van de tour:

Lees meer

Dit al gelezen?