© Canvas

Jan Jaap van der Wal en gezin moeten vluchten voor brand in huis

4 juni 2018

Rond één uur vannacht ontstond er in het huis van de Nederlandse cabaretier Jan Jaap van der Wal een brand. Die breidde zich razendsnel uit en de komiek en z'n gezin moesten vluchten uit het huis. Het duurde even vooraleer de brandweer de brand onder controle kreeg maar rond drie uur was alles geblust.

De Nederlandse cabaretier is in Vlaanderen vooral bekend om z'n optredens als jurylid in De Slimste Mens Ter Wereld en een tijdje geleden raakte ook bekend dat hij het nieuwe seizoen van De Ideale Wereld zal presenteren.

Op tijd gevlucht

Volgens het Noordhollands Dagblad ontstond de brand aan de achterkant van het huis van Jan Jaap van der Wal. Er kwamen meerdere brandweerposten uit de omgeving van Katwoude ter plaatse om de vlammen onder controle te krijgen. Jan Jaap van der Wal en z'n vrouw en zoon konden gelukkig op tijd uit de woning vluchten.

De brand ontstond rond kwart na één vannacht en een kleine twee uur later was de brand geblust. De cabaretier mocht dan even mee met de brandweermannen naar zijn woning om enkele spullen te gaan oppikken. Of het huis nog bewoonbaar is, dat is nog niet geweten. Wel heeft het huis volgens de brandweer heel veel waterschade opgelopen.

Lees meer

Dit al gelezen?