© Istock

Gedaan met dat warme kwakkelweer: deze week wordt het warm én zonnig!

3 juni 2018

Regen, bewolking, ... en toch is het buiten redelijk warm. Dat vat het weer zo'n beetje samen. Deze week zal het echter veel droger worden en eist de zon terug een hoofdrol op. Naar het einde van de week toe klimt het kwik zelfs weer richting 27 graden, al groeit dan toch weer de kans op onweer.

Het ziet er vandaag al een pak mooier uit dan gisteren, toen wolken en regenbuien het aangenaam warme weer kwamen verpesten. We krijgen een rustige zondag, met zon en wat lichte bewolking. De temperatuur stijgt naar 24 tot 25 graden. Aan de kust is het wel nog veel frisser met maximaal 19 graden. Morgen beginnen we de week met ochtendgrijs en dus veel bewolking. Maar die wolken zullen gelukkig in de loop van de dag verdwijnen en we krijgen zonnig weer bij andermaal 25 graden. Nabij de grens met Frankrijk is het niet uigesloten dat stapelwolken een lokale bui vormen.

Zonnige week

Ook dinsdag starten we met lage bewolking, waarna het mooi en zonnig wordt. De temperatuur blijft rond 25 graden hangen. Woensdag doen we daar mogelijk nog een graad bij en ook dan zullen we van veel zon kunnen genieten. Donderdag lijkt de atmosfeer toch weer onstabiel te worden, en je weet wat dat betekent: er kunnen onweersbuien ontstaan.

Onweerachtig weekend

Met dat onweerachtige beeld gaan we vermoedelijk het volgende weekend in. Het wordt dan terug heel warm, zo'n 26 tot 27 graden, maar de kans op onweer is veel groter dan de komende dagen. Geniet er dus van, want het KMI voorziet de week daarna een normaal weerbeeld. Dat wil zeggen dat het kwik daalt naar waarden net onder de 20 graden. Er zal dan ook af en toe wat regen vallen.

Lees meer

Dit al gelezen?