© EPA

Wilmots: "Nainggolan is een van de drie beste spelers van de Rode Duivels, hij moet altijd bij de 23 zijn"

2 juni 2018

Marc Wilmots, die tot 2016 de bondscoach was ven de Rode Duivels, had Radja Nainggolan wél meegenomen naar het WK. Meer nog, hij vindt de middenvelder zelfs een van de beste drie Rode Duivels. De huidige bondscoach van Ivoorkust 

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

De beslissing van bondscoach Roberto Martinez om Radja Nainggolan niet mee te nemen naar het WK voetbal in Rusland werd onthaald op bakken vol kritiek. Fans spraken hun ongenoegen uit, er werden protesten georganiseerd en de verdediger zelf kondigde zijn ontslag bij de nationale ploeg aan. En aan die lange reeks van criticasters kunnen we er nu nog eentje toevoegen: oud-bondscoach Marc Wilmots.

"Een van de beste drie Rode Duivels"

In een interview met de Franstalige krant La Capitale stopt Marc Wilmots zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken. "Er is één grote verrassing bij de selectie: de afwezigheid van Nainggolan. Dit seizoen heeft hij bewezen dat hij een van de drie beste Duivels is. Hij moet altijd deel uitmaken van de selectie", klinkt het duidelijk.

Een opvallende opmerking van de voormalige bondscoach, die op het WK van 2014 eveneens Radja Nainggolan thuis liet. "Tijdens zijn invalbeurt tegen Slowakije in februari 2013 was hij verlamd van de stress en kon hij zijn spieren niet meer bewegen, daarom heb ik hem niet aan de selectie toegevoegd." Maar daarna heeft Nainggolan zich volgens Wilmots wél voldoende bewezen. "Na het WK sloot hij terug aan bij de groep en hij is nooit meer vertrokken. Hij was een echte kaderpion, kijk maar eens naar die twee doelpunten op het EK."

"Zonder een sterk karakter geraak je niet op topniveau"

Hoewel de beslissing om Radja Nainggolan niet mee te nemen naar Rusland volgens Martinez om tactische redenen genomen werd, lijkt het toch vooral het sterke en rebelse karakter van de voetballer te zijn dat botst met dat van de nieuwe bondscoach.

Volgens Wilmots is het absurd om te stellen dat Nainggolan thuis laten een tactische beslissing is. "Dus, betekent dat dat hij in Italië zomaar als een kip zonder kop overal naartoe rent? Ik denk het niet. Italië is het het land waar de meest tactische discipline wordt geëist en waar spelers de minste vrijheid krijgen."

Maar Radja thuislaten door zijn sterke karakter vindt Wilmots mogelijk nog onbegrijpelijker. "Zonder karakter kom je niet op het hoogste niveau. Maar ik ondervond geen problemen met Radja."

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Lees meer

Dit al gelezen?