Deze 49 nummers uit de maand mei willen we graag laten horen

2 juni 2018

Vijf nummers langer dan zes minuten. Eentje korter dan anderhalve minuut. Twee versies van hetzelfde nummer. En Celine Dion. Mei was een vreemde, maar waanzinnig interessante muziekmaand. Voor fijnproevers zonder hokjesmentaliteit: 49 nummers, in zo'n volgorde dat ze samen een mooie playlist (onderaan in één geheel) vormen.

1. Diplo, French Montana & Lil Pump feat. Zhavia - Welcome To The Party

Omdat een nummer dat Welcome To The Party ergens in het midden zetten belachelijk zou zijn. En omdat een aanstekelijk dansnummer ook zijn rechten heeft. De eerste, maar niet de laatste keer in deze playlist dat we naar Deadpool 2 zullen teruggrijpen. Vermoeiende film, leuke soundtrack.

2. Underworld & Iggy Pop - Bells & Circles

De heren van Underworld en Iggy Pop zijn eens samen op de thee geweest. Op de thee, specifiek. Resultaat: ze kropen samen de studio in en kwamen weer buiten met een nummer van zeven en een halve minuut waarin Iggy Pop herinneringen ophaalt aan de tijd toen hij nog mocht roken op het vliegtuig.

3. Lenny Kravitz - It's Enough

Nog eentje die lang van stof is deze maand is Lenny Kravitz. Met zijn nieuwe nummer It's Enough keert Lenny Kravitz terug naar zijn meer geëngageerde zelf, zoals hij ook was ten tijde van Let Love Rule en Mr. Cab Driver. It's Enough wordt lekkerder per keer dat we 't horen en doet de verwachtingen voor 'Raise Vibration' (uit op 7 september) stijgen.

Met zijn nieuwe tournee komt Lenny al op vrijdag 15 juni naar het Sportpaleis en daar zijn best nog wat plaatsjes voor over. It's Enough zal daar ook op de setlist staan.

4. Childish Gambino - This Is America

Het is best tragisch: net nu Donald Glover besloten heeft om te stoppen met Childish Gambino scoort hij een monsterhit met This Is America. Het nummer kwam midden mei vanuit het niets nieuw binnen in de Billboard Hot 100.

Het succes van het nummer heeft ook veel te maken met de veelbesproken video die erbij hoort, 68% van de streams in die eerste week kwamen van de video.In die video stelt Glover het buitensporige gedrag van de politie in zijn land en het wapenbeleid van de VS aan de kaak. Op 3 weken tijd is de video 223 miljoen keer bekeken.

5. Radical Face - Ode To My Family

Iemand moest het doen, een ode brengen aan Dolores O'Riordan, al was het maar omdat ze ons ooit Ode To My Family heeft geschonken. Ze bezweek begin januari aan dezelfde pijnstiller die ook al Prince en Tom Petty het leven heeft gekost.

6. Sufjan Stevens - Make Out In My Car

Moses Sumney had een briljant idee: hij heeft van zijn nieuwe single Make Out In My Car een ep gemaakt met naast de versie van hemzelf ook een coverversie van andere artiesten. Twee hebben we eruit gepikt, de eerste is van Sufjan Stevens, die het nummer helemaal naar zijn hand heeft gezet.

7. Moses Sumney - Make Out In My Car (James Blake Remix)

Om te bewijzen dat je met hetzelfde geraamte toch een nummer helemaal anders kan aankleden: hier ook nog eens de remix die James Blake maakte van datzelfde Make Out In My Car. Overigens, Moses Sumney zelf komt op vrijdag 28 september naar de Botanique en daarvoor zijn verrassend genoeg nog tickets..

8. Father John Misty - Please Don't Die

Nagelnieuw is 'God's Favorite Costumer', het derde album van Father John Misty waaruit hij de laatste weken voorproefjes is beginnen lossen. Please Don't Die is weer één van die typerende ballades vol donkere humor waar hij zo stilaan een patent op begint te hebben.Liefdesliedjes zoals niemand anders ze schrijft.

Tegelijkertijd klinkt hij eerlijker en introspectiever dan ooit tevoren: "You're all that I have/so please don't die" klinkt rauwer en eerlijker dan al wat hij hiervoor geschreven heeft.Op 1 november komt Father John Misty naar De Roma en ook daarvoor zijn nog tickets beschikbaar.

9. Nina Nesbitt - The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change

Dit nummer is wondermooi in al zijn eenvoud. Nesbitt, nog altijd maar 24, heeft de cyclus van het leven door: hoe kut alles op een bepaald moment lijkt, er komt altijd een andere periode na, eentje die anders zal zijn dan die daarvoor.

10. Tamino - Sun May Shine

Vorige maand mocht Tamino de lijst nog openen met zijn nieuw opgenomen versie van Indigo Night, samen met Colin Greenwood van Radiohead. Deze Sun May Shine staat op dezelfde ep en laat een geluid horen van Tamino dat we tot nu toe niet kenden.

11. The Internet - Roll (Burbank Funk)

Ze hebben niet de best te googelen naam gekozen, The Internet. Zoals de titel al doet vermoeden is deze nieuwe single een stuk funkier dan wat we van The Internet gewend waren. Smaakt naar meer! In België speelt de band op 8 juli op Les Ardentes, in Nederland kan je ze aan het werk zien op Best Kept Secret.

12. Anderson .Paak - Bubblin

Ook naarstig aan het broeden op nieuw werk is Anderson .Paak. Naar eigen zeggen brengt de zanger/rapper dit jaar nog twee nieuwe albums uit: eentje op zijn eentje, eentje met zijn band The Free Internationals, waarmee hij ook 'Malibu' maakte.

Hij zit naar eigen zeggen op 65.000 tracks te broeden. Hij mag ze wat ons betreft allemaal spelen op Rock Werchter op vrijdag 6 juli. Hij brengt trouwens zijn Free Nationals mee!

13. Gorillaz feat. George Benson - Humility

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook officieel bevestigd: Gorillaz hebben alweer een nieuwe plaat klaar en brengen die uit op 29 juni, net voor hun show op Rock Werchter. De eerste single uit 'The Now Now' klinkt heerlijk zomers en heeft een fijne clip meegekregen met Jack Black in een glansrol.

14. Johnny Marr - Hi Hello

The Smiths zullen wel nooit meer samen komen, maar met deze fijne nieuwe single zoekt Johnny Marr wel weel heel erg aansluiting bij de The Smiths-sound. We horen het Morrissey zo zingen! Het is de tweede voorloper uit het album 'Call The Comets' (vrijdag 15 juni), zijn derde soloalbum sinds hij in 2013 zijn solocarrière startte.

15. The Kooks - No Pressure

The Kooks. Goh ja, hoeft dat nog? Wel, als ze zo aanstekelijk klinken als op No Pressure dan mag het weer. Wie een referentie zoekt: dit nummer is très She Moves In Her Own Way.

Voor wie meer wil: ook voor deze kan je op vrijdag 6 juli naar Rock Werchter. De nieuwe plaat 'Let's Go Sunshine' is er dan nog niet, die komt pas op 31 augustus The Kooks staan op Rock Werchter op dezelfde dag geprogrammeerd als Air Traffic en Snow Patrol dus het bakvissenalarm mag geluid worden.

16. Aloe Blacc - Brooklyn In The Summer

Hij had een dollar nodig tot hij samenwerkte met Avicii en Wake Me Up! naar de top van de hitlijsten overal ter wereld zong. Nu is Aloe Blacc - te oordelen aan zijn nieuwe single - vooral verliefd en het gaat 'm goed af!

17. Crystal Fighters - Boomin' In Your Jeep

Crystal Fighters heeft blijkbaar een stevige koerswijziging doorgevoerd. Waar ze vroeger dé ultieme feestband waren die je op optredens murw sloegen met hun vrolijkheid is daar op Boomin' In Your Jeep nog maar weinig van te merken. Niet dat ze nu plots depressief zijn geworden, maar de nieuwe single is toch eerder chill te noemen en zal het moeilijk hebben om een feestje op gang te trekken.

Maar hey, beste single in jaren! Niks mis met chillen, toch?

18. Snow Patrol - Soon

Na ruim zeven jaar afwezigheid is Snow Patrol terug. Er waren redenen voor hun jarenlange afwezigheid en die waren vooral te zoeken bij frontman Gary Lightbody. Zijn vader leed aan dementie, hijzelf had te kampen met een alcoholverslaving en met een writer's block.

Het is deze nieuwe single Soon die het meest direct verhaalt over die moeilijke periode. De videoclip beaamt dat: Snow Patrol heeft een nieuwe start gemaakt, het album 'Wildness' werd relatief goed ontvangen ("Typisch Snow Patrol, maar dat is wat we wilden" was zo'n beetje de teneur) en de band staat er weer.

19. Christine & The Queens feat. Dâm-Funk- Damn, Dis-Moi

Christine van Christine & The Queens is ook helemaal terug, al mogen we tegenwoordig ook Chris zeggen. Het is zoals we willen, Chris(tine) wil zich niet laten vastpinnen op een geslacht. De nieuwe single verscheen zowel in het Frans als in het Engels, we hebben voor het Frans gekozen omdat dat ook de taal is waarin we Christine & The Queens mee leerden kennen in 2015.

Op vrijdag 12 oktober komt Chris(tine) naar Vorst Nationaal met een nieuwe plaat onder de arm. Of die even jaren 80-Madonna-achtig gaat klinken als deze eerste single valt nog af te wachten.

20. Chromatics - Black Walls

Ook eindelijk helemaal terug is Chromatics en dat is van de prachtplaat 'Kill For Love' uit 2012 geleden. Ondertussen was er al lang nieuwe muziek klaar, maar besloot Johnny Jewel om een afgewerkt en releaseklaar album helemaal opnieuw op te gaan nemen wegens niet tevreden. Nu de comebacksingle Black Walls op de wereld is gelost, mogen we eindelijk beginnen hopen op een nieuw album.

21. Goldfrapp feat. Dave Gahan - Ocean

Dave Gahan - zanger van Depeche Mode - heeft op zijn 56e nog steeds een dijk van een stem en dat hadden ze bij Goldfrapp ook al langer door. Ze vroegen Gahan om samen met hen een nieuwe versie van hun nummer Ocean op te nemen.

Feit: het is een béter nummer geworden.Op 6 juli brengt de band de deluxe versie uit van 'Silver Eye' waar een disc met de originele plaat zal inzitten en een tweede disc waarop de nieuwe single zal staan, plus een aantal remixen. Op zondag 15 juli kan je Goldfrapp aan het werk zien op het Brugse Cactusfestival.

22. Nine Inch Nails - God Break Down The Door

Wie nog eens een beukende single van Nine Inch Nails à la Starfuckers of March Of The Pigs wil van Nine Inch Nails zal misschien op zijn honger blijven zitten bij deze nieuwe. Toch zouden we aanraden de single niet zomaar links te laten liggen, want Trent Reznor heeft een oude saxofoon gevonden en doet daar interessante dingen mee.

Op 22 juni verschijnt 'Bad Witch', de derde ep uit een trilogie. Op zondag 8 juli speelt de band in The Barn op Rock Werchter. Het stomme is: hun optreden duurt exact tot wanneer Nick Cave & The Bad Seeds beginnen. Hoe zit het met dat klonen, staat dat al een beetje op punt?

23. Melanie De Biasio - All My Worlds

Het blijft knap, Melanie De Biasio is een genre op zich. Nu heeft ze een video gemaakt bij All My Worlds, een nummer dat vorig jaar op het prachtige 'Lilies' stond.

24. Blu Samu - Sade Blu

Stemmen waarbij we aan moeten denken als we Blu Samu horen zijn Eykah Badu of Lauryn Hill, maar Blu Samu is wel gewoon van bij ons. In haar nieuwe single Sade Blu zitten heerlijke jazzy invloeden die doen smaken naar meer. Het is nog maar haar tweede single - na I Run - en we worden met de seconde benieuwder naar wat Blu Samu nog allemaal in haar mars heeft.

Wie Blu Samu eens graag live aan het werk ziet, kan deze zomer onder andere terecht op Best Kept Secret (8 juni), Couleur Café (29 juni), Les Ardentes (5 juli), Dour (11 juli), Boomtown (18 juli) en de Lokerse Feesten (9 augustus). Alle geplande evenementen zijn na te kijken op haar Facebookpagina.

25. Parliament feat. Scarface & Mudbone - I'm Gon Make U Sick O'Me

George Clinton is op zijn 76e nog lang niet uitgezongen en uitgespeeld en bracht onlangs 'Medicaid Fraud Dog' uit, het eerste album van Parliament in meer dan 38 jaar.

De plaat wordt omschreven als een conceptplaat over de farmaceutische industrie en verzekeringsmaatschappijen die mensen volstoppen met medicijnen. En ondanks die uitleg keken we nog heel erg naar die plaat uit. Het viel uiteindelijk tegen - te lang, vreemde productie, meer een mixtape dan een plaat - maar live op Couleur Café (zaterdag 30 juni) wordt het vast een feest!

26. Yungblud - 21st Century Liability

Eerlijk: alleen al door die I Love You, Will You Marry Me hadden we al genoeg van Yungblud. Dus nooit naar zijn ep geluisterd. Zijn nieuwe single 21st Century Liability was dan ook een stevige verrassing, we moesten hier en daar zelfs aan Beastie Boys denken.

Ondertussen hebben we wel geluisterd en vinden we de ep nog niks, op dit nummer na. Meer van dit graag!

27. Arctic Monkeys - Four Out Of Five

Even dreigden Arctic Monkeys van hun voetstuk te gaan vallen toen de eerste reacties op het nieuwe album 'Tranquility Base Hotel & Casino' wel heel matig bleken. Maar de nieuwe worp van Alex Turner en de zijnen bleek een groeiplaat, zo ook deze eerste single daaruit. Hoe meer we Four Out Of Five horen, hoe beter we 't gaan vinden. Eén ding staat buiten kijf: Alex Turner is de beste tekstschrijver van zijn generatie.

28. Intergalactic Lovers - My I

Wat doen die Belgische groepen eigenlijk na een eerste rondje langs de Belgische clubs? Op tournee gaan in Japan, bijvoorbeeld. Daar draaide Intergalactic Lovers de video voor hun knappe nieuwe single My, I. Meer dan een doorsnee Japanse karaokebar en wat plaatselijke kleding was daarvoor niet nodig.

Deze zomer is de groep onder andere te zien in het Rivierenhof te Deurne, op het Cactusfestival en op Dranouter. Kijk alle data na op hun Facebookpagina.

29. Royal Blood - Look Like You Know

We hadden het eerlijk gezegd niet meer verwacht, maar Royal Blood heeft nog een video gelost voor een nummer uit hun tweede album 'How Did We Get So Dark?' Nog meer bij de pop heeft het tweetal nog nooit aangeleund, maak zelf maar uit of dat al dan niet een goeie zaak is.

30. Lagüna - Amber Hands

Zilver in Humo's Rock Rally, dat is toch nog altijd iets waarmee je kan uitpakken. In september verschijnt de debuut-ep van Lagüna, nu is er al een eerste sterke single. Voor de fans van naar de donkerste jaren 80 knipogende new wave/punk.

31. Wolf Alice - Space & Time

We zijn de tel kwijt geraakt betreffende het aantal singles dat Wolf Alice al uit 'Visions Of A Life' heeft geworpen, maar het zijn er al een aantal. Des te verbazingwekkend is het dat de band maar een schamele 35 minuten toegemeten heeft gekregen op The Slope van Rock Werchter. Vrijdagnamiddag, allen daarheen!

32. Cornelia Murr - Man On My Mind

Geen angst als de naam Cornelia Murr je niks zegt. Na jarenlang te hebben samengewerkt met anderen vond de zangeres het eindelijk tijd voor haar eerste soloplaat. Die mogen we deze zomer ergens verwachten en heet 'Lake Tear Of The Clouds' en net als deze eerste single zullen de nummers daarop zweven tussen hoop en verlies.

Dit nummer heeft Murr geschreven in de zomer van 2016 en gaat inderdaad over een man die ze niet ontzettend goed kende, maar wie ze wel erg nieuwsgierig was. Anderzijds gaat het, zegt ze zelf, over de stand van de planeet tegenover de mensheid. Wij gaan toch maar voor de eerste interpretatie.

33. Natalie Prass - Lost

Tip: 'The Future And The Past' van Natalie Prass is uit en we raden die van harte aan als luistertip. Dit prachtige liefdesliedje is om bij te smelten. Het is één van de meer ingetogen nummers op een plaat die eigenlijk vooral naar de funk en de r&b knipoogt, maar ook in die genres is Prass uitstekend. Haar optreden op 19 november in Botanique is dan ook een extra tip die we meegeven.

34. Coely - Hush

Coely schreef dit nummer al in 2017 voor de soundtrack van de film Tueurs (te mijden), maar brengt het nummer nu ook officieel als single uit, met bijhorende clip.

35. TheColorGrey - Swerve

Dat TheColorGrey uitstekend bezig is wisten we al. Over zijn vorige single You Got To Show Me schreven we al dat het van The Weeknd had kunnen zijn en ook On & On had stevig internationaal potentieel. Dat is met Swerve niet anders.

De eerstvolgende kans om TheColorGrey mee te pikken is op het Vijverfestival in Dilbeek midden juli. Later deze zomer volgen nog onder andere Genk On Stage (22 juni), Couleur Café (29 juni), Borgerwood (20 juli) en Laundry Day (1 september). Alle date zijn na te kijken op de Facebookpagina.

36. Kali Uchis - In My Dreams

Toen haar debuutplaat 'Isolation' onlangs uitkwam werd er langs alle kanten lof naar Kali Uchis toegeworpen. En terecht. Ze schreef haar eerste liedje toen ze zeventien was, ze sliep toen in haar eigen auto op parkeerplaatsen. Overdag ging ze naar school, 's nachts schreef ze poëzie. Die poëzie werd muziek.

Je hoort hier ook Damon Albarn in een gastrol. Hij met de Neus voor talent had Kali Uchis al langer gespot en liet haar meezingen op twee nummers op 'Humanz'. Ze spelen op dezelfde dag op Rock Werchter (donderdag 5 juli) en iets zegt ons dat dat geen toeval is. Kali Uchis speelt al om 14.20 in KluB C. Wees op tijd, want de kans is groot dat de tent te klein zal zijn.

37. Celine Dion - Ashes

We hadden Celine Dion beloofd in de inleiding en hier is ze dan eindelijk. Ashes is geschreven voor Deadpool 2 en heeft als grote voordeel dat Celine Dion nog eens voluit Celine Dion durft te zijn. Niet proberen aanleunen bij wat hip is, maar gewoon de kracht uit jezelf halen en iets laten horen dat we nooit meer van haar verwacht hadden. Dan is Deadpool 2 toch nog voor iets goed geweest.

38. Jess Glynne - I'll Be There

De roodharige Jess Glynne scoort al een tijdje aan de zijde van Rudimental, maar doet het met I'll Be There voor het eerst in twee jaar ook nog eens op haar eentje. Een schaamteloos positief en lekker popnummer, soms is dat voldoende.

39. Florence & The Machine - Hunger

Met haar nieuwe single Hunger biedt Florence & The Machine niet meteen iets aan dat we nog niet van haar gehoord hadden, maar het is wél weer mooi. Zeker tekstueel is het van bij het beste dat Florence al schreef. Hunger gaat over de honger van artiesten naar de liefde van hun publiek.

Zoals ze zingt: "I thought that love was on the stage/You give yourself to strangers/You don't have to be afraid/And then it tries to find a home with people/oh, and I'm alone."

De rest van de plaat volgt op 29 juni.

40. Emma Bale - Cut Loose

Van het meisje met de gitaar tot het meisje met de aanstekelijke danssingles. Na Curaçao volgt nu Cut Loose, over een liefde die misschien net iets harder aan je trekt dan goed voor je is. Sinds Emma Bale zichzelf een nieuw geluid aangemeten heeft wordt ze in hoge rotatie gedraaid op Studio Brussel en heeft ze plekjes gekregen op Rock Werchter en Pukkelpop. Emma Bale is op de goeie weg!

41. LSD (Labrinth, Sia, Diplo) - Genius

Labrinth, Sia en Diplo samen of LSD. Toegegeven, het is een goeie vondst, die groepsnaam. De eerste single Genius is het soort single dat beter wordt als je het door je koptelefoon laat knallen terwijl je op een zomerse dag over straat wandelt.

42. Christina Aguilera feat. Demi Lovato - Fall In Line

Christina Aguilera, bestaat die nog? Jep, en ze bereidt een comeback voor. Op 15 juni brengt ze 'Liberation' uit, haar eerste album in zes jaar. Op de nieuwe single Fall In Line neemt ze het, in een duet met Demi Lovato, op voor de jonge meisjes van vandaag, geeft hen mee dat vrouwen meer zijn dan een blok vlees en dat ze nooit iets moeten doen waar ze zich niet goed bij voelen, ongeacht wat anderen zeggen. Als #MeToo-statement kan dat tellen.

43. Xavier Rudd - Times Like These

Xavier Rudd zaagt een beetje in Times Like These en is bij momenten heel zweverig in dit nummer. Hij zingt over zijn zoontje, over zijn geloof in de kracht van de mensheid, in de kracht van Jezus en de kracht van het boeddhisme. Maar tegelijkertijd is het wel heel oprecht en heel gemeend. En al wie strijdt voor een betere wereld drukken we graag aan ons hart.

De kernzin? "I believe in a simple thing called love/in times like these."

44. Ziggy Marley - Circle Of Peace

Nog eentje die danst voor de vrede is Ziggy Marley. Want wat is reggae en wat is een Marley als ze niet kunnen zingen over de vrede?

Zijn kernzin? "Sceptic say it can't we done/we're proving them wrong, so much fun!"

45. Nick Mulvey - Dancing For The Answers

Vergeet alles wat je dacht te weten over de singer-songwriter Nick Mulvey en luister eens naar Dancing For The Answers. Mulvey heeft momenteel een pauze genomen van het toeren en is zich gaan amuseren in een studio met producer Ethan Johns. "Deze ep is het resultaat van een week studio toen we ons overgegeven hebben aan heel wat jamsessies."

Na meer dan drie minuten ver te zijn geweest in Dancing For The Answers hadden we de stem van Mulvey eerlijk gezegd niet meer verwacht. En daar was hij dan, Ben Howard-gewijs. Het lijkt erop dat Nick Mulvey eenzelfde eigenzinnigheid in zich heeft zitten. Nu hopen dat hij ze voor altijd naar boven heeft gespit.

46. De Jeugd Van Tegenwoordig - Torpedo

De Jeugd Van Tegenwoordig wordt door een te groot deel van hun fans en muziekliefhebbers in het algemeen te makkelijk weggezet als een bende lolbroeken. Soms halen ze er dan net lol uit om dat imago keihard onderuit te halen, zoals in Torpedo.

In de eerste strofe zingt Faberyayo bijvoorbeeld "Ik wil niks meer voelen/De wereld maakt me moe/Ik wil me heel graag bewegen/Ik weet alleen niet hoe." Er wordt in het nummer meermaals verwezen naar het slikken van "xannies" en Willie Wartaal zingt in de tweede strofe "Ik ben wie ik ben en dat blijf/Ook al ben ik mezelf al een tijdje kwijt."

Ja, er zit wel degelijk diepgang in De Jeugd Van Tegenwoordig.

47. Jorja Smith - February 3rd

Drake was al snel fan van Jorja Smith en nodigde haar uit om mee te zingen op zijn album 'More Life'. Ze brengt smoothy r&b die naar jazz neigt. Ze stond in de BBC Sound Of 2017-lijst en binnenkort volgt dan eindelijk ook haar debuutplaat 'Lost & Found', op 8 juni.

Op zaterdag 7 juli heeft ze een mooie plek toegemeten gekregen in de KluB C op Rock Werchter, van 18.55 tot 19.55. Die stem nodigt alleszins uit om eens te gaan kijken en luisteren.

48. Jordan Rakei - Wildfire

De Morgen noemde 'Wallflower' van de Nieuw-Zeelandse Jordan Rakei (op zijn derde verhuisde hij naar Australië) vorig jaar dé soulplaat van het jaar 2017 en in 2018 heeft hij nog niks van zijn soulgehalte verloren en werkt hij middels Wildfire toe naar een nieuw album. Het nummer gaat over een gebroken vriendschap en over hoe noodzakelijk het is om, als je gekwetst wordt, recht te krabbelen en zonder wrok je pad te vervolgen. "Ik schrijf vaak over piekeren en overdenken, maar dit nummer gaat net over acceptatie om rust te krijgen in je hoofd."

Eén keer moesten we Wildfire horen en de volgende drie dagen was het niet meer uit ons hoofd te krijgen. Dat noemen ze een potentiële hit. Jordan Rakei zal deze zomer ook te zien en te horen zijn op Pukkelpop.

49. Kacey Musgraves - Mother

En tot slot heeft Kacey Musgraves maar één minuut en achttien seconden nodig om een ode te brengen aan haar moeder, aan haar grootmoeder en meteen ook aan alle moeders in de wereld. Kort van stof, maar wel heel mooi.

Lees meer

Dit al gelezen?