© Adult Swim

Waarom 'Rick and Morty' zo lang moest wachten op een verlenging

1 juni 2018

We hebben er enorm lang op moeten wachten, maar begin deze maand werd het immens populaire 'Rick and Morty' dan toch verlengd. En niet zo'n klein beetje, want de animatieserie is al zeker van maar liefst 70 nieuwe afleveringen. Maar hoe komt het eigenlijk dat dat nieuws zo lang op zich heeft laten wachten? De makers leggen het zelf uit.

Het leek er even heel slecht uit te zien voor de fans van Rick and Morty. De Adult Swim-serie, die ook op Netflix te zien is, is een enorm succes, maar toch liet een hernieuwing lang op zich wachten. Bedenkers Dan Harmon en Justin Roiland leken er maar niet uit te komen met Adult Swim-eigenaars Turner Broadcasting. De contractbesprekingen bleven maar aanslepen. Maar begin mei verscheen er dan toch witte rook, want de cultreeks mag zich opmaken voor maar liefst 70 nieuwe afleveringen.

Onsterfelijk

Dat de show nu al zeker minstens 70 nieuwe afleveringen zal krijgen, is ongezien. Maar het waren net die zware onderhandelingen die voor die gigantische vernieuwing hebben gezorgd, zo blijkt. Want mede-bedenker Dan Harmon heeft in een interview met GQ, dat is afgenomen nog tijdens de onderhandelingen, uitgelegd waarom alles zo bleef aanslepen.

Harmon en z'n partner Roiland wouden namelijk een contract dat hen "onsterfelijkheid" zou garanderen. En als dat niet mogelijk was, dan toch zeker "veel, veel, veel meer seizoenen". Ze zouden ook meer geld geƫist hebben, zodat "hij (Harmon, red.) er geen twaalf andere jobs moet bijnemen terwijl we aan het vierde seizoen werken".

Na het goede nieuws trok GQ terug naar Harmon, die "extatisch" was. "Ik kan eindelijk ademen en zo enthousiast zijn als ik altijd wou zijn", reageerde Harmon duidelijk opgelucht. En de makers hebben niet voor niets zo hard gevochten voor hun show. "Rick and Morty is de grootste creatieve opportuniteit die je je ooit kan voorstellen als schrijver. Het is een oneindige zandbak", stelt Harmon. "Het is de perfecte show. Het is het meest belangrijke wat ik ooit heb gedaan. Ik wil dat het voor altijd duurt."

In afwachting van het vierde seizoen van Rick and Morty, moet je zeker eens naar onze lijst van de 50 beste series op Netflix kijken! (spoiler: natuurlijk staat Rick and Morty er tussen!)

© Adult Swim

Lees meer

Dit al gelezen?