© iStock

10 landen waar je niet zomaar binnen geraakt, vooral als je langer wil blijven

1 juni 2018

Heel wat mensen willen de hele wereld zien. Maar jammer genoeg is dat niet altijd mogelijk want in sommige landen geraak je niet zo makkelijk binnen. Vooral als je langer wil blijven. Om deze landen te mogen bezoeken, moet je iets harder je best doen.

1. China

Om naar China te mogen gaan, moet je heel wat papierwerk in orde brengen. Het is vooral wanneer je langer dan dertig dagen in het land blijft, dat het moeilijker wordt. Als je langer dan een maand naar China wil gaan, moet je een dagplanning afgeven met wat je plannen zijn per dag.

Heel wat gedoe dus, maar uiteindelijk is het wel de moeite!

2. Iran

Voor je je visum krijgt voor Iran, moet je eerst een autorisatiecode krijgen. Het kan even duren vooraleer je die code krijgt, dus je hebt even geduld nodig. Daarnaast moeten vrouwen ook een foto doorsturen met hoofddoek, anders kan je visum worden geweigerd en dat is (uiteraard) niet de bedoeling!

3. Rusland

Om naar Rusland te mogen gaan, moet je je eerst persoonlijk aanmelden op de ambassade. Hier worden je vingerafdrukken en foto's genomen. Dan hopen dat je niet te lang moet wachten in de rij, wat wel kan gebeuren, want anders moet je gewoon op een ander moment terugkomen. Niet zo evident, maar uiteindelijk geraak je nog wel in Rusland. Voor wat, hoort wat!

4. Turkmenistan

Als je het mooie Turkmenistan wil ontdekken, moet je heel georganiseerd vertrekken. Je krijgt namelijk geen visum als je geen reisbegeleider vastlegt of geen hotel boekt op voorhand.

5. Azerbeidzjan

Voor Azerbeidzjan moet je goed op tijd je visum aanvragen, want het kan even duren vooraleer je die krijgt. Daarnaast kan je online ook nergens de status van je aanvraag controleren. Heel stresserend!

6. India

Om een visum te krijgen voor India kan je online een formulier invullen. Maar het probleem is dat het systeem soms niet goed meewerkt. Je moet heel wat gegevens ingeven vooraleer je aanvraag helemaal in orde is. Het programma accepteert niet meteen alles en dat kan heel frustrerend zijn.

7. Thailand

Thailand is op zich geen moeilijk land om binnen te geraken. Maar als je langer dan dertig dagen wil blijven, moet je wel een visum aanvragen. Als je een rondreis maakt en vaker het land in en uit gaat, moet je ook eerst veel formulieren in orde brengen. Maar hey, 't is het uiteindelijk wel waard, toch?

8. Tsjaad

De dichtstbijzijnde ambassade van Tsjaad vind je in Parijs. Dus voor een aanvraag moet je naar de stad zelf of stuur je een brief naar de ambassade. Als je een brief stuurt, moet je wel regelmatig bellen om te horen of je aanvraag in orde is.

Uiteindelijk is het wel een topervaring, dus gewoon eens proberen!

9. Nigeria

Om naar Nigeria te gaan, moet je heel wat papierwerk regelen. Om er zeker van te zijn dat je daar een verblijf kan betalen, moet je afschriften van je rekeningen en loonbrieven kunnen voorleggen. Tof is wat anders ...

10. Soedan

Om het land binnen te mogen, moet je een brief aanvragen bij een reisbureau als een soort van toestemming van het land. De meeste bureau's doen hier niet lastig om dus krijg je vaak wel zo'n brief toegestuurd. Het enige probleem is dat je wel eventjes moet wachten voor je een brief krijgt.

Je moet er iets voor over hebben zeker?

Lees meer

Dit al gelezen?