© iStock

Komt KFC binnenkort met een gezonder menu?

30 mei 2018

'KFC' en 'gezond' in één enkele zin? Kan dat? Tegen 2025 volgens de fastfoodketen wel. Ze willen namelijk tegen dan een menu serveren waarbij elke maaltijd 20 procent minder calorieën bevat dan hun maaltijden van nu. 

Voorlopig is er geen sprake van dat de gigantische emmers gevuld met knapperige kip zullen verdwijnen. Maar hoe gaat KFC dan wel voor een gezonder menu kunnen zorgen? De hoeveelheid calorieën verminderen alleen is niet genoeg om te zorgen voor een 'gezonder' menu natuurlijk.

600 calorieën per maaltijd

Het plan van de fastfoodketen is om maaltijden onder de 600 calorieën te serveren. Dat is de richtlijn van de organisatie Public Health England. Met die maaltijden wil KFC dan tegemoetkomen aan het 'five-a-day target'. Daarbij eet een persoon een ontbijt van 400 calorieën, een middagmaal van 600 calorieën, een avondmaal van 600 calorieën en twee gezonde tussendoortjes.

Idealiter zal KFC gezonde alternatieven bieden als side dish die de klant dan kan kiezen in de plaats van frietjes. Daarnaast zou er ook nog een plan op tafel liggen om alle frisdranken enkel aan te bieden in de zero of low calorie versie. En tot slot zouden er ook enkele brainstormsessies over vegetarische maaltijden gepland staan.

Tijd genoeg

Je zou je kunnen afvragen waarom de keten het nieuws nu al naar buiten brengt terwijl de effectieve verwezenlijking ervan pas in 2025 zal gebeuren. Goeie vraag! KFC zelf zegt dat ze nu over voldoende tijd beschikken om alle recepten grondig te herzien en te reduceren in aantal calorieën, zonder iets aan de smaak te veranderen.

Ja, je leest het goed. Normaal gezien zal er niets aan de smaak veranderen en zullen we de welbekende 11 kruiden en specerijen van het enige echte 'Colonel's Recipe' dus nog steeds kunnen proeven. Toch is zeven jaar wel lang om een beetje te prutsen aan de hoeveelheid calorieën van je maaltijden en wat gezondere alternatieven te bedenken. Wie weet eten we tegen 2025 helemaal geen kip meer?

Lees meer

Dit al gelezen?