© Screenshot YouTube

Heeft Tom Waes het beste WK-lied tot nu toe gemaakt?

30 mei 2018

De zoektocht naar een Belgisch WK-nummer blijft maar duren. Nadat de KBVB de samenwerking met Damso stopzette, zijn er al verschillende artiesten op de proppen gekomen met een eigen WK-nummer. En aan dat lange rijtje kunnen we nu ook Tom Waes toevoegen. 

Dat Tom Waes als geen ander een geweldige schlagerhit kan schrijven, weten we natuurlijk al jaren. Want tot op heden is er waarschijnlijk niemand die "Dos cervezas por favor" kan lezen zonder er Tom Waes in zijn pastelkleurige schlageroutfit op uit z'n dak te zien gaan. En nu waagt de acteur opnieuw zijn kans. Zou Dva Vodka het succes van Dos Cervezas kunnen evenaren?

Dos Cervezas

In 2015 leerde Tom Waes zijn volk de twee belangrijkste woordjes Spaans in zijn schlagernummer Dos Cervezas. Een nummer dat hij maakte voor het programma Tomtesterom, waarin hij probeerde om in sneltempo een schlagerzanger te worden.

En dat lukte hem dus met verve, want Dos Cervezas werd op slag een monsterhit die het zelfs tot nummer één schopte in de Belgische hitlijsten.

WK-nummer

Door de hetze met Damso zit ons land nu zonder officieel WK-lied en daar willen veel artiesten verandering in brengen. Natalia, Pat Krimson, Steve Tielens en zelfs Zanger Rinus dienden allemaal hun kandidatuur in, met wisselend succes.

Maar nu wil dus ook Tom Waes zijn kans wagen. Met een Russische versie van Dos Cervezas wil hij ons nu de basis van de Russische taal bijbrengen. Twee wodka's bestellen is alvast niet zo moeilijk: "Dva vodka spasiba". Hebben we dankzij Tom dan toch een WK-nummer?

Beluister het WK-nummer van Tom Waes hier:

Lees meer

Dit al gelezen?