© YouTube

Rellen in de bekendste straat ter wereld: Sesamstraat klaagt poppen-parodie 'Happytime Murders' aan

28 mei 2018

Het gaat er niet altijd even vredevol aan toe in poppenland. De makers van Sesamstraat gaan niet akkoord met de nieuwe film van STX Entertainment 'Happytime Murders' en dienen een klacht in tegen het bedrijf. Al maken ze zich bij STX geen zorgen.

De film 'Happytime Murders' gaat over een bende vloekende poppen die overmatig drinken, moorden en zich zelfs prostitueren. De poppen kunnen je doen denken aan de populaire poppen van Sesamstraat en er zou dus een link kunnen gelegd worden tussen Sesamstraat en de film. Al is dat niet de directe reden waarom de makers van Sesamstraat het bedrijf aanklagen.

"No Sesame, All Street"

Met die slogan maakt STX Entertainment reclame voor hun nieuwe film. En het is die slogan waar 'Sesame Workshop', het bedrijf achter Sesamstraat, het moeilijk mee heeft. Zij vinden het namelijk niet kunnen dat hun naam 'misbruikt' wordt omdat mensen dan kunnen denken dat zij zelf verbonden zijn aan de film.

'The Happytime Gang'

In de film probeert een hilarisch duo, bestaande uit een mens en een pop, de moord op de poppen-bende 'The Happytime Gang' uit de jaren '80 op te lossen. Brian Hanson, die zelf een belangrijke rol heeft gespeeld bij het succes van Sesamstraat, regisseerde de film samen met STX Entertainment.

Aan de Amerikaanse pers liet STX weten dat ze het heel leuk vonden om het verhaal achter de poppen-bende te brengen zonder dat het gericht moest zijn op kinderen. Ze vinden het echter wel jammer dat Sesamstraat er de lol niet van inziet maar maken zich geen zorgen over de rechtszaak omdat ze er van overtuigd zijn dat ze in hun recht zijn.

Stiekem toch benieuwd geworden naar de film? Bekijk hieronder dan de veelbelovende trailer!

Lees meer

Dit al gelezen?