'Mowgli' en Kevin Janssens met dreadlocks: dit zijn de trailers die je deze week moet gezien hebben

27 mei 2018

Iedere week ploeteren wij in de vele trailers van films en tv-series die gelost worden. De beste, de belangrijkste en de meest opvallende halen wij er voor je uit. Deze week onder andere de nieuwe trailer van de live-actionfilm 'Mowgli', en het laatste seizoen van 'Unbreakable Kimmy Schmidt'.

1. Mowgli

Huh? Is het Jungle Book al niet eens verfilmd? Zeker wel, maar dit is de versie van niemand minder dan Andy Serkis, de man die Gollem in The Lord of the Rings onsterfelijk maakte. Tegenwoordig doet hij het dus ook als regisseur en hij probeert het meteen beter te doen dan Disney zelf. Of dat lukt, moeten we nog afwachten, maar hij heeft in elk geval een pak geweldige acteurs gestrikt: Christian Bale, Cate Blanchett en Benedict Cumberbatch doen allemaal mee.

Behalve live-action zal er ook motion capture gebruikt worden, iets waar Serkis natuurlijk meesterlijk in is. Het verhaal is gekend, dus het zal met technische hoogstandjes zijn dat deze film moet uitblinken.

release: 18 oktober 2018

2. Unbreakable Kimmy Schmidt

Nog minder dan één week en dan valt het doek over Kimmy Schmidt. Het is te zeggen: dan krijg je het volledige vierde en laatste seizoen van de serie, maar er doen ook geruchten de ronde over een slotfilm. In ieder geval is ze de ster van de laatste week van mei op Netflix. De komische reeks gaat over een jonge vrouw die jarenlang in een soort sekte onder de grond geleefd heeft. Sinds ze ontdekte dat de wereld toch niet vergaan is, vliegt ze met haar heerlijke enthousiasme door het leven.

release: 30 mei 2018

3. Lukas

Jean-Claude Van Damme en Kevin Janssens zullen binnenkort samen in een actiefilm te zien zijn. In hun trailer valt vooral op dat Janssens een heel bijzonder kapsel nodig had. We zien hem namelijk met dreadlocks in beeld verschijnen.

Lukas verwijst naar het personage van Van Damme. Hij is een vader die een Nederlandse bendeleider moet vermoorden om zijn dochter te redden. Sam Louwyck heeft ook een kleine rol in de film. Zelfs Dimitri Vegas ga je zien opduiken. De film is onder andere in Dinant opgenomen.

release: 22 augustus 2018

4. City of Lies

Waar is Johnny Depp tegenwoordig mee bezig? Met deze film onder andere, want in City of Lies speelt hij de rechercheur Russell Poole. Hij richt zich op de zaak van de moorden op de concurrerende rappers Biggie Smalls en Tupac. Meer dan 20 jaar na de feiten is daar nog altijd niets over geweten. Het gaat om een verfilming van het boek van auteur Randall Sullivan.

De trailer verscheen deze week trouwens op de dag dat Biggie Smalls 46 jaar zou geworden zijn.

release: 7 september 2018

5. Beautiful Boy

Afsluiten doen we met de eerste beelden van onze eigen Felix Van Groeningen die in Hollywood een film aan het maken is. Beautiful Boy gaat over de zoon van The New York Times-journalist David Sheff, die als vader de drugsverslaving en het afkicken van zijn zoon beschreef in een prachtig boek. De jongen had een mooie toekomst als atleet en student, maar leefde uiteindelijk op straat en stal geld van zijn broer.

Niemand minder dan Steve Carrell speelt de vader, toch een mooie naam voor het Hollywood-debuut van Felix Van Groeningen. De film komt op 12 oktober uit in de VS, maar het is nog niet bekend of we hem dan ook meteen in België zullen kunnen zien.

release: 12 oktober 2018

Lees meer

Dit al gelezen?