Eindelijk weer een topmaand in de cinema: deze 7 films moet je zien

26 mei 2018

De voorbije maanden kende het filmaanbod een dipje, maar met de zomervakantie in zicht gaat het tempo voor de kaskrakers weer omhoog. De topper van de maand is zonder twijfel de tweede 'Jurassic World'. Voorts ook Ocean's 8 met een heel vrouwelijke cast, een gedurfde film over een lesbische relatie, en een film voor het hele gezin met 'The Incredibles 2'.

1. Escobar (6 juni)

Biografisch drama - Spanje - met Penélope Cruz & Javier Bardem - 123 minuten

Netflix vertelde het verhaal van drugsbaron Pablo Escobar al in de serie Narcos, en liefhebbers daarvan kunnen deze maand naar een verfilming gaan kijken. Van Spaanse makelij, maar met die cast mag dat geen probleem zijn. Penélope Cruz is de actrice die er eeuwig jong blijft uitzien, en ze speelt aan de zijde van Javier Bardem. Die ken je uit No Country For Old Men.

Deze film focust op het verhaal van een journaliste die een relatie begint met Escobar. Dat is uiteraard de rol van Penélope Cruz. De Engelstalige titel van deze film is overigens Loving Pablo.

2. Jurassic World: Fallen Kingdom (6 juni)

Avontuur - VS - met Chris Pratt & Jeff Goldblum - 128 minuten

De gebeurtenissen van de vorige film zijn alweer vier jaar achter de rug. Toen zagen we hoe het luxepark Jurassic World door ontsnapte dinosaurussen vernietigd werd. De mens is vertrokken op Isla Nubar, maar wanneer een slapende vulkaan uitbarst en de dino's dus andermaal dreigen uit te sterven, besluiten Owen en Claire een missie te organiseren om de resterende dieren te redden.

Voor Owen is het belangrijk om Blue, zijn belangrijkste raptor te vinden. Maar wanneer ze op het eiland aankomen, ontdekken ze dat hun expeditie een samenzwering is die de planeet kan vernietigen.

3. Disobedience (13 juni)

Romantisch drama - Ierland - met Rachel McAdams & Rachel Weisz - 114 minuten

Nu al een veelbesproken film, aangezien er een fameuze lesbische scène in zou zitten. Na de dood van haar vader keert een vrouw terug naar de orthodoxe gemeenschap die haar tientallen jaren eerder verstoten heeft. Ze heeft echter gevoelens voor haar beste vriendin en zo veroorzaakt haar terugkeer controverse. Een passionele film waarin beide vrouwen de grenzen van hun geloof en seksualiteit opzoeken.

Zonder twijfel een film waarover gesproken zal worden, met hoofdrollen voor Rachel Weisz en Rachel McAdams.

4. Ocean's 8 (13 juni)

Misdaad - VS - met Cate Blanchett & Sandra Bullock - 111 minuten

Vanaf nu staan vrouwen centraal in de Ocean's-reeks. De zus van Danny Ocean, gespeeld door Sandra Bullock, probeert samen met haar rechterhand, gespeeld door Cate Blanchett, een team samen te stellen om een diamant te stelen tijdens het jaarlijkse Met Gala. Ze willen een boosaardige galeriehouder erbij lappen.

Matt Damon is er ook opnieuw bij, maar voor de rest niets dan topactrices. Behalve de twee genoemde doen ook Olivia Munn, Dakota Fanning, Anne Hatheway en Sarah Paulson mee.

5. Love, Simon (20 juni)

Drama - VS - met Nick Robinson & Katherine Langford - 110 minuten

Misschien ben je intussen weer helemaal in de ban van 13 Reasons Why, of misschien net zwaar teleurgesteld, maar in deze film kan je Hannah in elk geval weer levend en wel zien. De actrice althans, want Katherine Langford heeft er rol in gekregen. Voorts nog een bekend gezicht van jaren geleden: Jennifer Garner.

De 17-jarige Simon Spier staat op het punt om zijn familie en vrienden te vertellen dat hij homoseksueel is. Maar wanneer een e-mail in de verkeerde handen terechtkomt, wordt hij gechanteerd door een klasgenoot. Waarom Love, Simon niet de zo revolutionair is, lees je hier.

6. Book Club (27 juni)

Komedie - VS - met Diane Keaton & Jane Fonda - 104 minuten

Vier vriendinnen komen maandelijks samen in een boekenclub. Allemaal hebben ze het wel een beetje gehad met de liefde. Diane was 40 jaar getrouwd, Jane verkiest nog altijd onenightstands, Sharon is aan het scheiden, en Carol vindt geen passie meer in haar huwelijk. Maar dan beginnen ze Fifty Shades of Grey te lezen en verandert hun leven volledig.

Je herkent in de film enkele topactrices, zoals Diane Keaton en Jane Fonda. In de VS is de film intussen al uit, en daar zijn de meningen verdeeld. Een komisch genre waar je voor moet zijn dus ...

7. The Incredibles 2 (27 juni)

Animatie - VS - 118 minuten

De zomervakantie begint uiteraard met een animatiefilm: The Incredibles 2. Helen, de moeder van het gezin, staat ineens in het centrum als superheld. Bob blijft als huisvader samen met Violet en Dash thuis. Voor hem is het wennen aan het dagelijkse leven thuis zonder de actie van een superheld. Intussen is niemand zich bewust van de groeiende superkrachten van baby Jack-Jack.

Uiteraard duikt ook weer een nieuwe en gevaarlijke schurk op. Frozone en de familie moeten samen tegen het kwaad strijden, maar dat is deze keer gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Lees meer

Dit al gelezen?