© Fortnite Facebook

'Fortnite' komt ook naar Android: tijd voor gamen op het strand!

19 mei 2018

'Fortnite' is het populairste spel van het moment en dat terwijl het nog niet op Android beschikbaar is. Dat verandert heel snel: tegen de zomer zou je ook op je smartphone 'Fortnite' moeten kunnen spelen. Wie aan het sparen was voor een iPhone, speciaal voor 'Fortnite', kan dat geld nu dus aan iets anders uitgeven. 

Fortnite is nog maar een maand beschikbaar voor iOS en het is al één van de populairste spellen ooit. Apple-klanten zijn dus behoorlijk blij met de game, maar Android-gebruikers moesten op hun tanden bijten, of de consoleversie aanschaffen natuurlijk. Intussen heeft Epic Games beloofd dat ze een Androidversie zullen releasen tegen de zomer van 2018. Een kwestie van maanden dus.

Releasedatum?

"Wij denken aan deze zomer voor de release. We weten dat jullie met z'n allen aan het wachten zijn en we beloven dat, zodra we meer informatie hebben, we bij jullie terugkomen", klinkt het op de officiële blog van Epic Games. Dat is de enige info die we momenteel krijgen, een precieze datum is er dus nog niet. De studio beloofde ook wel dat een volgende versie ook in ontwikkeling is: daar zou een chatbox inzitten, zodat spelers met elkaar kunnen praten.

Ook naar Switch?

Als Fortnite dan ook nog beschikbaar wordt op Nintendo Switch is het spel meteen te spelen op elk mogelijk denkbaar platform (ok, ok, niet op de Nintendo DS). Binnenkort vindt het E3-salon plaats, één van de grootste gamingbeurzen en dat zou het ideale moment zijn voor Fortnite om een andere grote aankondiging te doen.

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!

Lees meer

Dit al gelezen?