© Valve

Valve teaset "geheime" nieuwe games: 'Half-Life 3' confirmed?

17 mei 2018

De iconische game developer Valve heeft op z'n website "nieuwe games" geteased. "Een aantal daarvan hadden we al aangekondigd", staat er te lezen, "maar anderen blijven 'top secret'". Valve dat nieuwe, geheime games aankondigt? Dan denken echte gamers maar aan één ding: krijgen we eindelijk het langverwachte 'Half-Life 3'?

Ook al hebben ze niet enorm veel games op hun conto staan, toch hoort Valve in het lijstje van meest iconische game developers thuis. Met Counter-Strike maakte het een van de beste en populairste shooters aller tijden, maar ook Portal, Left 4 Dead en Team Fortress verdienen een plaatsje in de gaming geschiedenis. Al staan ze toch vooral bekend om hun allereerste game: Half-Life.

Half-Life 3 confirmed

De eerste Half-Life wordt nog steeds gezien als een van de meest invloedrijke en beste games aller tijden. En ook opvolger Half-Life 2, waar Valve maar liefst zes jaar aan werkte, was een voltreffer. Er zouden daarna nog drie episodische, kortere, games volgen om het verhaal verder te zetten, maar die derde episode kwam er nooit. Er werd echter gedacht dat Valve aan het werken was aan een volwaardige opvolger, Half-Life 3. En door de gewoonte van de developer om enorm lang aan een game te werken, bleef de hoop bij menig gamer leven.

Nu nog, meer dan tien jaar na de release van de laatste game in de franchise, Half-Life 2: Episode Two, blijven geruchten over een mogelijke opvolger de ronde doen. Fans wilden zo graag dat er een opvolger kwam, dat er de gekste theorieën naar boven kwamen. Overal zagen ze hints en verwijzingen die maar één ding konden betekenen: Half-Life 3 confirmed. Het ging zo ver dat het zelfs uitgroeide tot een meme. Maar, tot grote droefenis van vele fans, bleef het bij theorieën en geruchten. Velen gaven de hoop dan ook al op. Tot nu!

Top secret

Want Valve teaset op een nieuwe website dat "er gewerkt wordt aan verschillende nieuwe games. Een aantal daarvan hebben we al aangekondigd, maar anderen blijven top secret." Met die al aangekondigde games bedoelen ze Artifact (een digitaal card game) en In the Valley of the Gods (een first person adventure-game), maar het belangrijkste zijn natuurlijk de games die Valve "top secret" noemt.

Over welke games het gaat, is natuurlijk nog niet duidelijk. Maar de vacatures van het bedrijf geven misschien wel al een inkijk in wat ze aan het maken zijn. Zo zoeken ze naar een level designer met expertise in "een gamewereld bouwen in 3D" en een focus op het creëren van "cinematische gameplay". En misschien het meest interessante: Valve zoekt ook naar schrijvers voor "cinematische en verhalende video games". Er zal dus meer nadruk gaan liggen op het verhaal in die nieuwe games.

Of dat allemaal wil zeggen dat we binnenkort eindelijk Half-Life 3 gaan krijgen, blijft natuurlijk de vraag. Al hebben die hard Half-Life-fans al voor veel minder "Half Life 3 confirmed" geroepen.

Kan je niet wachten tot Half-Life 3 uitkomt? Speel dan zeker nog eens de oude games!

Lees meer

Dit al gelezen?