© Getty Images

We vatten al post voor onze computer, want voor het eerst in tien jaar komen The Streets nog eens naar België

16 mei 2018

Zo af en toe loopt er nog concertnieuws binnen waardoor we van onze stoel vallen van opwinding. De aankondiging dat The Streets voor het eerst in tien jaar nog eens een show zouden spelen in ons land was er daar één van. Mike Skinner en de zijnen komen naar de AB op Valentijnsdag 2019. Lijkt ons de perfecte uitstap!

Na vijf platen was het plots genoeg voor Mike Skinner en hief hij The Streets op. Skinner verdween vervolgens volledig van de radar en het zag er niet naar uit dat dat ooit nog zou veranderen. Tot in 2017 'Burn Bridges' op Spotify verscheen, een single met naast Burn Bridges zelf ook nog het treffend getitelde Sometimes I Hate My Friends More Than My Enemies.

Ondertussen zijn er nog singles gevolgd met de titels If You Ever Need To Talk I'm Here, Boys Will Be Boys en You Are Not The Voice In Your Head.

Een tournee werd aangekondigd onder de naam 'The Darker The Shadow The Brighter The Light', maar die bleef wel beperkt tot een aantal shows in het Verenigd Koninkrijk, één show in Nederland, één show in Frankrijk en één show in Duitsland, met lyrische recensies tot gevolg. Gezegend zijn wij nu, want vandaag hebben The Streets een vervolg aan die tournee aangekondigd en deze keer krijgen wij wel de kans om hen te zien, in de AB nog wel, op Valentijnsdag 2019. Tickets gaan vrijdag 18 mei om 11u in verkoop en kosten 33 EUR.

Dry Your Eyes

Mike Skinner werd vooral populair door zijn eloquentie. The Streets bewandelden altijd de middenweg tussen poëzie en hiphop en boden muzikaal een mix aan tussen UK garage, hiphop, rock en reggae en werden vooral populair mee met het ietwat atypische nummer Dry Your Eyes. Maar The Streets waren meer dan Dry Your Eyes, groeiden uit tot een favoriet in het alternatieve circuit door hun mix van nostalgie en intelligentie. Never Went To Church of Let's Push Things Forward, bijvoorbeeld! Of Blinded By The Lights en Everything Is Borrowed. We hebben goed nieuws: die stonden allemaal op de setlist in de voorbije tournee.

Lees meer

Dit al gelezen?