© Twitter

"Is this a pigeon?" Waar komt de nieuwste meme vandaan?

16 mei 2018

'Is this a pigeon?' is een populaire meme geworden. Overal op Facebook en Twitter zie je de jongen en de vlinder, maar waar komt deze meme nu eigenlijk vandaan? 

Is this a Pigeon is sinds 2016 een hit op sociale media. Maar zoals bij vele memes weet niemand hoe ze ontstaan zijn en wanneer ze weer verdwijnen. Denk maar aan de 'Harambe' meme, 'Bad Luck Brian' meme en de 'Mocking SpongeBob' meme. Maar waar komt de bekende plaat van de jongen die zich afvraagt of een vlinder een duif is, nu eigenlijk vandaan?

Japanse meme

"Is this a Pigeon?" is een uitspraak die gedaan werd in de Japanse anime-serie The Brave Fighter of Sun Fighbird uit de jaren 90. De quote komt van het hoofdpersonage, een menselijke robot die gecreëerd werd door een professor, die een vlinder voor een duif aanneemt tijdens een ontdekkingstocht door de natuur.

Hij en zijn vriend, ook een robot, zijn dan ook enorm verbaasd wanneer ze leren dat het dier geen duif is, maar wel degelijk een vlinder. Daar staat de meme ook voor: verbazing en verstomming om iets.

Bekijk hier de scène:

Verspreid over alle sociale media

De meme werd voor het eerst geplaatst op het sociale platform Tumblr in 2011. Het werd een grote hit de drie jaren erna, maar verdween dan wel weer in de vergetelheid.

Tot eerder dit jaar het grapje weer op Twitter verscheen, dit keer met verschillende verwijzingen naar popsterren, films, boeken en alles wat populair is. Zo breidde het ook uit naar Instagram en Facebook. Ook Netflix postte enkele plaatjes, om hun programma's te promoten.

Lees meer

Dit al gelezen?