© Netflix

'Peaky Blinders' zal stoppen na seizoen 7

15 mei 2018

Vorige week bevestigde Steven Knight, bedenker van de serie 'Peaky Blinders', dat er minstens nog twee seizoenen kwamen van de serie. Afgelopen weekend voegde de man echter nog iets toe aan dat nieuws. Na die twee extra seizoenen, seizoen 6 en 7, zal het afgelopen zijn met de serie.

Slechts een week nadat het goede nieuws bekend raakte dat er nog zeker twee extra seizoenen van Peaky Blinders op het programma staan, komt de bedenker van de serie met iets minder goed nieuws. Die twee extra seizoenen zijn meteen ook de laatste die we mogen verwachten. Dat bevestigde Steven Knight op de Bafta TV Awards in Londen afgelopen weekend aan Digital Spy.

Nog drie seizoenen nodig

Zijn doel was om een verhaal te maken over een familie die tussen twee oorlogen in zat. "Ik heb dus altijd willen eindigen met de luchtsirene in Birmingham in 1939", vertelt hij. Gelukkig voor de fans heeft hij dus nog drie seizoenen nodig om aan dat punt te geraken.

Ook goed nieuws

Maar, niet te snel getreurd. In datzelfde interview kwam Knight echter met nog een extra nieuwtje. Er zouden namelijk plannen zijn om een film te maken, geïnspireerd op Tommy Shelby, een van de hoofdpersonages in Peaky Blinders. De bedenker wist te vertellen dat er allerlei voorstellen rond de serie komen, zelfs een musical en een balletvoorstelling zouden tot de opties behoren. Al bleek uit de reactie van Knight dat die laatste optie eerder een grap was.

Lees meer

Dit al gelezen?