© Epa

Tom Cruise overweegt om een superheld te spelen met live actie

15 mei 2018

De Amerikaanse acteur Tom Cruise heeft bekendgemaakt dat hij het wel ziet zitten om een superheld te spelen met live actie. Cruise heeft al veel rollen op zich genomen, maar het superheldgenre zit er nog niet tussen. Wie weet zien we hem binnenkort wel met een cape. 

In een interview met MTV op CinemaCon werd Tom Cruise de vraag gesteld of hij bereid zou zijn om een de hoofdrol te spelen in een superheldenfilm. "Ik zal nooit nee zeggen als ik iets interessants vind. Ik denk dat een publiek het graag zou willen zien en ze zullen erdoor worden vermaakt."

De superheldenfilm Wonder Woman was zowel publiekelijk als financieel een succes. Aangezien Tom Cruise een graag gezien acteur is bij het publiek, bestaat de kans dat hij een prominente rol krijgt in de DC-filmfranchise. Regisseur Christopher McQuarrie heeft het afgelopen decennium nauw samengewerkt met de acteur. Hij overweegt om een Man of Steel 2 te maken, opnieuw met Henry Cavill. Schuilt daar misschien ergens een rol voor Cruise?

Eén genre nog niet gespeeld

Momenteel promoot de beruchte acteur Mission: Impossible – Fallout, de zesde film in de Mission Impossible-reeks. Verder heeft hij al een lang lijstje van films: van grote blockbusters zoals de Mission Impossible-films tot de jaren 80-klassiekers zoals Top Gun tot oorlogsdrama’s zoals Born on the Fourth of July. Wie weet vult hij het enige plekje van Hollywood dat hij nog niet geprobeerd heeft: het superheldgenre.

Lees meer

Dit al gelezen?