© FOX

'24' krijgt een nieuw seizoen en waarschijnlijk gaat de hoofdrol naar een vrouw

15 mei 2018

Er komt een nieuw seizoen van de misdaad- en actiereeks ‘24’. De kans lijkt groot dat de hoofdrol dit keer naar een vrouw zal gaan.

De Amerikaanse mediagroep Fox heeft aangekondigd dat er een nieuw seizoen komt van 24. De nieuwe afleveringen zullen opnieuw draaien rond de cruciale 24 uur waarin de hoofdrolspelers een haast onmogelijke klus moeten klaren. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentsite Deadline. Fox Broadcasting-bestuursvoorzitster Dana Walden zegt dat er al gesprekken over een nieuwe versie van de reeks gaande waren sinds het einde van het laatste seizoen in 2014.

24 zou dit keer wel op een andere manier in beeld gebracht worden. Er doen geruchten de ronde dat de focus zal liggen op een advocate die haar klant uit de dodencel probeert te krijgen. Walden wou nog niets over de inhoud van het nieuwe seizoen bevestigen, maar ze zegt dat ze bij Fox “heel enthousiast zijn over waar de show heen gaat”.

Succes na 9/11

24 ging in november 2001 in première. In de nasleep van de terroristische aanslagen van 9/11 werd de reeks een enorm succes. Zo draait het eerste seizoen rond de antiterrorisme eenheid van Jack Bauer, vertolkt door Kiefer Sutherland. Het eerste seizoen bestond uit 24 afleveringen van elk één uur. Je volgde Bauer dus over een échte tijdspanne van 24 uur terwijl hij politieke moorden en terreuraanslagen voorkwam.

Vanwege de delicate materie wekte de reeks bij momenten controverse op. Het kwam tot nu toe tot negen succesvolle seizoen. In 2006 won de reeks een Emmy voor ‘Outstanding Drama Series’ en Sutherland ging met de trofee voor ‘Outstanding Dramatic Actor’ naar huis.

Uitgeblust?

Tegen seizoen zes in 2007 begon de reeks te slabakken en er kwamen nog twee seizoenen uit in 2009 en 2010. In 2014 hebben Sutherland en zijn kompanen zich nog aan een comeback gewaagd met 24: Live Another Day, maar het grote succes bleef uit.

In 2016 deden ze een tweede poging met een nieuwe serie 24: Legacy. Corey Hawkins nam de hoofdrol voor zijn rekening, maar Legacy werd na één seizoen afgevoerd.

Lees meer

Dit al gelezen?