© epa

SuRie reageert voor het eerst op het Eurovisiesongfestival-incident

14 mei 2018

De Britse SuRie beleefde geen al te leuk Eurovisiesongfestival. Ze heeft nu voor het eerst echt gereageerd op het voorval. Al eindigde ze op een teleurstellende 24ste plaats en hield ze een pak blauwe plekken over aan het incident, toch ziet ze er de humor nog van in.

Opschudding op het Eurovisiesongfesival, want bij het negende optreden, dat van de Britse SuRie, liep er een man het podium op en trok de microfoon uit de handen van de zangeres. SuRie bleef echter onverstoord en wanneer de man van het podium genomen was, zong de zangeres gewoon verder. Op Twitter toonde ze meteen na het voorval al dat ze er de humor wel van kon inzien: "Wel, ik heb altijd gezegd dat alles kan gebeuren op Eurovisie ..." Maar in de ochtendshow This Morning gaf ze vandaag ook echt meer uitleg bij wat ze zelf "de avond van de verrassingen" noemde.

Blauwe plekken

"Er was niet echt tijd om bang te zijn. Plots was hij er", verklaarde ze. "Hij had de microfoon een paar seconden, maar het lied bleef natuurlijk verdergaan, de backing vocals bleven verder zingen en ook het publiek stopte niet. [...] Ik draaide me om en ik zag de microfoon op de grond liggen, en ik dacht: 'Die is van mij! Ik maak het lied gewoon af'". De zangeres hield er zelfs een aantal blauwe plekken aan over. "Ik heb een paar kneuzingen, maar ik ben okƩ", stelde ze gerust.

De Britse zangeres kreeg de kans om haar optreden opnieuw te doen, maar daar paste ze voor. "We hebben erover gepraat, maar ik was heel trots op mijn performance. Je werkt er zo naartoe", stelde ze. "We moesten het echt niet nog eens herhalen."

24ste plaats

Hoewel SuRie enorm veel bijval kreeg van het publiek, kon ze toch niet overtuigen. Groot-Brittanniƫ eindigde op een teleurstellende 24ste plaats, op 481 punten van de Israƫlische winnares Netta. De vraag is natuurlijk hoeveel invloed het incident heeft gehad op haar scores, en of een tweede keer optreden haar misschien wel goed had gedaan.

Lees meer

Dit al gelezen?