© Getty Images

Na razend succes van vorig jaar brengt Nintendo de NES Classic opnieuw uit

14 mei 2018

Goed nieuws voor fans van Nintendo! Het bedrijf gaat zijn spelconsole NES Classic opnieuw uitbrengen. Nintendo deed dit in november 2016 ook al, maar onderschatte het succes waardoor de console na enkele maanden al uitverkocht raakte. Gelukkig krijgen liefhebbers in juni weer de kans het felbegeerde spelprogramma in handen te krijgen!

Deze NES Classic is een kleinere versie van de originele Nintendo Entertainment System dat uitkwam in de jaren 80 en een grote hit werd.

Helemaal uitverkocht

Het is niet de eerste keer dat Nintendo de NES Classic weer uitbrengt. Het bedrijf deed dit in november 2016 ook al, met het doel de console slechts tot eind 2017 aan te bieden. Nintendo had echter niet verwacht dat het zo'n succes ging worden en kondigden dan ook op Twitter aan dat ze het spel toch weer gingen produceren en verkopen. Fans kunnen de spelconsole vanaf 29 juni in de winkels vinden.

Hoop op N64 Classic

Met dit nieuws kwam er veel reactie van liefhebbers. Zij hopen allemaal dat naast de NES Classic ook de N64 Classic weer uitgebracht gaat worden. Vorig jaar werden de patenten daar wel voor aangevraagd, maar Nintendo heeft nog geen officiële uitspraak gedaan over of ze nu wel of niet van plan zijn ook deze console weer in de winkels te brengen.

Lees meer

Dit al gelezen?