© Google Street View/Screencap

Opnieuw schietpartij in Florida: school in lockdown, één verdachte al opgepakt

11 mei 2018

In Palmdale, een stadje zo'n uur boven Los Angeles, heeft opnieuw een schietpartij plaatsgevonden op een middelbare school. Eén jongeman is opgepakt. Eén student raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Rond acht uur 's ochtends lokale tijd heeft een schutter het vuur geopend op medestudenten in een middelbare school in Palmdale, een stad op zo'n honderd kilometer van Los Angeles. De schutter raakte een medestudent in de arm. De Sheriff's Department bevestigde dat er één man werd opgepakt en meegenomen.

Minderjarig

Intussen is er ook meer informatie bekend over de schutter: het gaat om een minderjarige jongeman. Hij werd meegenomen naar de Sheriff's Department. Die vonden in de school ook één vuurwapen terug. Er zijn verder geen verdachten, maar het onderzoek loopt nog verder.

Schietpartij in lagere school: vals alarm

Er waren ook geruchten dat er op hetzelfde moment een schietpartij gaande was in een lagere school op slechts enkele kilometers van de middelbare school. De politie bevestigde ook dat er inderdaad agenten ter plaatse waren, maar al snel bleek dat daar geen criminele activiteiten aan de gang waren.

In Highland High, Palmdale, gaan 3.000 studenten naar school. De gebouwen gingen in lockdown, er werd opgeroepen om niet naar de school te komen en de omgeving werd ook afgesloten voor alle verkeer.

Lees meer

Dit al gelezen?