© Netflix

'Evil Genius', de nieuwste docu van Netflix, vertelt het verhaal van een van de meest bizarre misdaden ooit

11 mei 2018

Netflix pakt vandaag uit een nieuw docudrama. In 'Evil Genius' doen ze het verhaal van een van de meest bizarre misdaden ooit uit de doeken. 'The True Story of America's Most Diabolical Bank Heist' noemt Netflix het, maar in de VS staat het bekend als de 'pizza bomber heist'. Wie de track list van Netflix kent wat docudrama's betreft, weet dat dit wel eens de nieuwe hit kan worden voor de streamingdienst.

Voor wie La Casa de Papel iets te ongeloofwaardig was, komt Netflix nu met een nieuwe, misschien nog ongeloofwaardigere maar wél waargebeurde, overvaldocumentaire Evil Genius. Die zal ons terug in de tijd katapulteren, naar 28 augustus 2003. Brian Wells, een 46-jarige pizzabezorger, wandelde toen met een bom rond z'n nek en een zelfgemaakte shotgun een bank in de Amerikaanse staat Pennsylvania binnen. Hij overhandigde een briefje aan de bankbediende waarop stond dat hij 250.000 dollar nodig had binnen het kwartier of de bom rond z'n nek zou ontploffen.

Mysterie

Wells werd niet veel later, zonder het benodigde bedrag, gearresteerd door de politie. In plaats van de explosieven te verwijderen, wachtte de politie op de explosievenopruimingsdienst. "Het gaat echt ontploffen", riep de man nog terwijl de apparaten begonnen te biepen. "Ik lieg echt niet!" De explosievenopruimingsdienst kwam uiteindelijk drie minuten te laat om de man nog te redden.

Maar Evil Genius houdt, net zoals die andere Netflix-hit Making a Murderer, uiteraard niet op bij de feiten en gaat verder in op het mysterie achter de 'mislukte overval'. Want het publiek blijft tot op heden verdeeld over de motivatie van de overval. Wells zou ertoe aangezet zijn door twee criminelen. Al trekt een grote groep, waaronder ook de FBI, dat nog steeds in twijfel.

Docudrama

Nog meer dan met eigen fictiecontent, lijkt Netflix vooral in dit soort docudrama's er met kop en schouders bovenuit te steken. Evil Genius lijkt, naast onder andere Making a Murderer en het recentere Wild Wild Country, al de zoveelste hit te gaan worden in het al impressionante lijstje docudrama's van de streamingdienst.

Bekijk hieronder de trailer voor Evil Genius

Evil Genius staat vanaf vandaag op Netflix!

Lees meer

Dit al gelezen?