© F.C. De Kampioenen

Er komt toch een vierde film van F.C. De Kampioenen uit

11 mei 2018

Er werden eerder al geruchten verspreid over een nieuwe film van F.C. De Kampioenen en deze worden nu eindelijk bevestigd. De vierde film over de voetbalploeg zal tegen Kerstmis 2019 in de bioscoopzalen komen, dus fans zullen nog even moeten wachten. Bereid je maar al voor op een flinke portie humor en tenenkrullende scenario’s, allemaal in eigen land.

Ook in de vierde nog titelloze film zullen de bekende gezichten te zien zijn, behalve Carry Goossens (Oscar Crucke). De acteur Marijn Devalck, ook bekend als Balthasar Boma, doet ook nog steeds mee, ook al kondigde hij na de derde film aan dat het mogelijk de laatste kampioenenfilm was waarin hij zou meespelen. Het filmscenario zal geschreven worden door An Swartenbroekx (Bieke Crucke), die ook het scenario voor de twee eerdere films schreef. Jan Verheyen zal de film regisseren.

Vorige films

De eerste Vlaamse kampioenenfilm, F.C. De Kampioenen: Kampioen zijn blijft plezant, werd in 2013 uitgebracht en speelt zich af in Frankrijk. De film vertelt het verhaal over de kampioenen die tijdens hun reis opgelicht worden. Vooral voorzitter Boma trapt in de val van een oude vriend, Albert Tartuffe, die aan hem een wijndomein probeert te verkopen. Het wijnkasteel is helemaal niets waard, maar dat heeft Boma niet door.

F.C. De Kampioenen: Jubilee General is de tweede langspeelfilm uit 2015. De titel is een verwijzing naar het 25-jarig bestaan van de ploeg. En dat moest gevierd worden. Hun 25-jarig jubilee vieren de voetballers met een act van het zangkwartet The Championettes (Carmen, Doortje, Pascale en Bieke). Ondertussen bevinden Marc en Xavier zich in Thailand om hun vorige trainer Oscar te overtuigen zijn sekteleven op te geven en terug te keren naar de ploeg. Maar zijn terugkeer zorgt voor ouderlijke ruzie en een reeks terugkomende herinneringen.

De derde film werd vorig jaar uitgebracht: F.C. De Kampioenen: Kampioenen Forever. DDT, gespeeld door Jacques Vermeire, werd na een lange gevangenisstraf vrijgelaten en probeert het veld en het café van de ploeg in handen te krijgen. Na een ongelukkig voorval belanden Doortje en DDT in een container Bomaworst die per boot naar Afrika wordt gevoerd. De derde film is een vervolg van DDT zijn intrede. Hij zorgt ook in deze film uiteraard voor vele problemen door zijn typische streken in te zetten.

© Vmma persweb

Drukke agenda voor Jan Verheyen

Jan Verheyen is een Vlaamse regisseur en mediafiguur. Hij regisseerde onder andere de bekende films Alles moet weg, Vermist, Dossier K., Zot van A. Zijn agenda zit alvast volgeboekt. Volgende week regisseert hij De Collega's 2.0. Ook Red Sara zal hij draaien, een film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een koppel wiens dochter een zeldzame stofwisselingsziekte heeft. Ten slotte staat de laatste film van F.C. De Kampioenen ook op zijn agenda.

Lees meer

Dit al gelezen?