© iStock

Vlieg je maandag of woensdag van of naar Brussel? Zo krijg je je geld terug

10 mei 2018

Komende maandag en woensdag wordt er gestaakt in de luchthaven van Zaventem. Hoe krijg je je geld voor je ticket terug, hoe boek je om en wat moet je doen als je ergens vast komt te zitten? Wij vissen het even voor je uit. 

Het kan tegenvallen: als je maandag van Brussels Airport moet vertrekken, kan het best dat de staking roet in het eten gooit. Aangezien deze actie goed op voorhand is aangekondigd, kan Brussels Airlines z'n reizigers ook een beetje compenseren. Wie op maandag of woensdag dus moet vertrekken of toekomen in Zaventem, leest best verder.

Herboeken

Er zijn twee opties: zo kan je bijvoorbeeld gewoon je vlucht laten herboeken naar een later moment, voor 1 juni. Mocht de alternatieve vlucht duurder zijn, dan betaald Brussels Airlines het verschil gewoon terug. Zo kan je dus nog een tripje maken, hoewel je dat moet inplannen voor 1 juni. Er zijn ook nog andere opties.

Zo kan je ook bij een andere maatschappij dan bij Brussels Airlines boeken, die vluchten vertrekken namelijk wél. Het enige probleem is dat je de meerkost van je nieuwe ticket dan wel zelf moet betalen. De prijs van je eigen ticket krijg je terugbetaald. Voor het omboeken van een ticket, moet je bellen naar het callcenter. Dat is 24/24 open.

Overstappen

Wie in Zaventem moet overstappen op een vlucht die naar een andere bestemming gaat, kan trouwens ook in de problemen komen, al heeft Brussels Airlines ook al een lijst doorgegeven van vluchten die zeker vertrekken. Uiteraard zal voor reizigers die niet verderkunnen, logies of een andere regeling worden voorzien.

Lees meer

Dit al gelezen?