Familievete de oorzaak van schietincident in station Brussel-Zuid

10 mei 2018

Het schietincident in het treinstation Brussel-Zuid, dat gisteren voor een hoop paniek zorgde, is te wijten aan een familievete. Dat maakte het Brusselse parket vandaag bekend. De dader werd gisteren al geïdentificeerd maar kon nog niet worden opgepakt.

Er brak woensdagnamiddag paniek uit toen er een luide knal te horen was in het treinstation Brussel-Zuid. Zowel de centrale hal van het station als perrons 9 en 10 werden een tijdje ontruimd. Eerst werd er gesproken over voetzoekers, maar wat later meldde de politie dat er wel degelijk een schot was gelost. Dat werd ook bevestigd door camerabeelden.

Vete

De dader, die op de grond richtte en dus niemand raakte, werd al snel geïdentificeerd maar kon nog niet gevat worden. Na het schot vluchtte de man en daarbij zou hij maar nipt ontsnapt zijn aan de politie. Op zijn vluchtroute vond de politie wel het wapen terug, dat deelde Ine Van Wymersch van het Brusselse parket mee.

Ondertussen werden verschillende mensen verhoord. "Onder meer uit deze verklaringen blijkt dat een vete tussen twee families, die al jaren teruggaat, aan de basis zou liggen van het schietincident", meldt Van Wymersch. De dader wordt momenteel "actief opgespoord".

Lees meer

Dit al gelezen?